Privatlivspolitik
Xstream WF8500F: Flydende weightforward line

Rigtigt mange giver op når snakken falder på flueliner, for der er jo uendeligt mange og forskellige på markedet, og dog er det egentligt ganske simpelt, men det er det jo med alting, når man bare ved besked.

Så gør dig selv den tjeneste at lære dig lidt om liner, da det er et meget vigtigt redskab for dig når du skal i gang med fluefiskeriet, og jeg kan love dig at du kan blive så læsterligt snydt af både producenter og forhandlere når du som kunde skal købe ny line!

Det simpleste og letteste: Er for dig som begynder, at købe en færdig line, som du fra dag et af bliver fortrolig med at anvende, her er det dog vigtigt at du absolut ikke sparer på pengene.

Vi har hos 2-Biz nogle liner der kaldes X-Stream 8500. Det er WF liner af allerbedste kvalitet, de fås i Flydende eller med Neutralt synkende hoved. Men fælles for dem begge er at det er “allround” liner der kan anvendes overalt.

Flyde linerne er 27m. lange og farven er hvid, med færdige loop´s i begge ender, klumpen (linedelen der bringer din flue ud) er 8,5m, med en rødfarvet bagtapering der gør det let at se hvor lade-punktet er for optimale kast.

Neutral linerne er 27m. lange og farven er grøn, med færdige loop´s i begge ender, klumpen (linedelen der bringer din flue ud) er 8,5m, med en gulfarvet bagtapering der gør det let at se hvor lade-punktet er for optimale kast.

Begge X-Stream linerne fås følgende lineklasser:

#5 med 12 grams hoved

#6 med 14 grams hoved

#7 med 16 grams hoved

#8 med 18 grams hoved

#9 med 20 grams hoved

Vejl. udsalgspris er for begge linetyper kr. 499,00

Du skal altid: Forlange af din forhandler at du kan prøvekaste den line du har besluttet dig for at købe, og også meget gerne et par andre mærker i tilsvarende pris/lineklasse. Kan du ikke få lov/mulighed for det, skal du pænt takke af og finde en anden butik. Der er desværre stadig useriøse forhandlere på markedet, der enten ikke har forstand på almindelig service og kundepleje, eller ikke ønsker at give det. Drop sådanne forhandlere og henvend dig til de seriøse dem er der heldigvis flest af.

Når du bliver mere øvet: Findes der liner du selv tilpasser til dit fiskevand, disse skal tilpasses enten efter vægt eller længde, eller begge dele. Det er ikke særligt kompliceret, men kan virke sådan når man første gang kigger på en linetilpasnings tabel.

Her tilbyder vi fra 2-Biz også vore egne skydehoveder, X-Stream Shooting Lines både til en-hånds og 2-hånds stænger og med færdige loop´s i begge ender.

Enhånds-Skydehovederne  X-Stream findes i Flydende (hvid) og i Neutral (grøn) og er 9 meter lange.

Xstream WF8500F: Flydende weightforward line
Xstream WF8500F: Flydende weightforward line med en kort klump på 8.5 meter og en tynd runningline. Front og bag-taperingen giver en perfekt balance på både korte og lange kast.

#5-12 gr. #6-14 gr. #7-16 gr. #8-18 gr. #9-20 gr. vejl. pris er kr. 399,-

Til disse har vi Coated Runninglines 0,8mm. 30 meter med loop´s vejl. pris kr. 199,- ell. Shootinglines 0,40-0,60mm. vejl.pris kr.99,50

2-Hånds-Skydehovederne X-Stream findes i Flydende (hvid) i Neutral (lysblå) i Synk2 (blågrå) i Synk4 (gunsmoke) med færdige loop´s i begge ender og 11,3m i længden.

#8-30 gr. 9#-35 gr. #10-40 gr. #11-45 gr. #12-50 gr. Vejl.pris kr. 449,-

Til disse har vi Coated Runninglines 0,8 ell. 1,0 mm. 30 meter med loop´s vejl. pris kr. 199,- ell. Shootinglines 0,60mm. vejl.pris kr.99,50

Jeg har også lavet en linetilpasnings tabel til både 1+2 hånds skydehovederne, så du kan tilpasse din line til lige nøjagtigt dit fiskevand, læs mere her :

www.2biz.dk/xstream-flylines-pogram/

Som grundregel findes der kun to slags liner

Der findes i regelen kun to slags flueliner på markedet, den ene er :

“Dobbelt Taperet” line, det er en line der har en lige lang front/bag tappering (tilspidsning) og så en tyk mellem tappering. Denne line type anvendes nærmest ikke mere, da front tapperede liner i dag har mange mere fordele i praktisk fiskeri.

“Weight Forward” – navnet giver nærmest sig selv, men det er en line der fra spidsen har en tapering (efter type fiskeri) på typisk ca. 2,0 m. Herefter kommer så “klumpen” altså hovedvægten som bringer fluen ud (sammenlignet med en spinner/blink) denne kan variere mellem ca. 7-12 m. for en enhåndsstang, og 8,5-15m for lakse/tohånds-stænger. Ønsker du mere information og fluestænger, vil jeg anbefale dig at tage et kig på min guide.

Så findes der også skydehoveder som alle er Weight Forward liner, men som kortes efter længde og vægt.

Vil du lære at fiske med flue?

Tilmeld dig kursus for begyndere i dag!

chevron_rightVælg kursus og se mere
(1) kommentar
Tilføj kommentar
person
email

  1. Hej. Jeg har valgt, at beregne vægten 7# 16 gr. ved at inkludere polyleaderens vægt på 2,09 gr. Så den samlede vægt er på 16 gr.
    Mine skydehoveder får en længde på mellem 9,4-10 meter. Den gamle definition på, at det er vægten af de yderste 9,3 meter der definerer klasse. Det ligger jeg i omegnen af.
    Hvis jeg ikke medregnede vægten af polyleaderen, vil mit skydehoved være klasse 8