Privatlivspolitik

Mit navn er Michael Ladefoged og det er mig der driver denne hjemmeside, samt afholder de kurser du kan tilmelde dig via siden.

Fluefiskerikursus.dk henvender sig til dig der:

Som: Nybegynder vil lære en kasteteknik der er unik og som giver dig mulighed for at kunne fiske steder hvor man normalt ikke ville drømme om at kunne komme til som fluefisker!

Eller: Der for dig som øvet, vil  videreudvikle og finpudse din kunnen i fluefiskeri, så du til enhver tid er væbnet med både kunnen og viden, når du kommer til de mange forskellige fiskevande som findes rundt om på jorden!

Jeg: har igennem de sidste 20 år undervist i denne fantastiske sport i, de første 10 år hovedsagelig i udlandet så som: Tyskland, Østrig, Schweits, Holland, Belgien, Luxembourg, men også i Danmark. Og jeg har oplært rigtigt mange lystfiskere i den førende kasteteknik kaldet: Underhåndskast som er opfundet af Göran Andersson fra Sverige.

Göran viser sin kunden i "Floden Drau" når Villach i det sydlige Østrig
Göran viser sin kunden i “Floden Drau” når Villach i det sydlige Østrig

For 15 år siden var jeg som Görans højrehånd med, hvor vi igennem en 5 år’s periode, hvert forår i ca. 1½ måned kørte mellem, og til dels også syd Europa tyndt for at holde kurser for vore sydlandske forhandlere og deres kunder i Görans kasteteknik. Her lærte jeg ind til benet Görans teknik.

Det var jo absolut ikke så lidt af et privilegium at blive oplært af mesteren selv. Og jeg gad egentligt godt vide hvor mange kan prale af at have været med på over 100 kurser med ham. Tiden sammen med Göran udviklede sig også til et rigtigt godt og blivende venskab, det er absolut nogle af mine bedste både fritids og fiskestunder jeg har haft med ham og  jeg er meget taknemmelig for de mange gode og sjove oplevelser vi har haft sammen.

Floden Drau i Østrig, hold ferie hvor der mange Stallinger dengang, nogle steder var vandet nærmest sort af fisk.
Floden Drau i Østrig, hold ferie hvor der mange Stallinger dengang, nogle steder var vandet nærmest sort af fisk.

Göran har “World Wide” udbredt kendskabet til denne specielle kasteteknik, der overalt har gået sin sejers gang og som der ganske simpelt bygger på rene fysiske bevægelses love, samt værktøjer ( Stænger & Liner) der gør det muligt at udnytte fysikken optimalt, og som gør det ufatteligt nemt og elegant at af fiske selv de mest ufremkommelige steder og vande. I dag er det alment kendt i det meste af fluefiskerverden at Göran Andersson teknik er den mest effektive flue fiske metode overhovedet.

Kursus med Joseph Beer,"Waffen Bear" og hans kunder i Füssen i Bayern, bjergene man ser i baggrunden ligger i CH.
Kursus med Joseph Beer,”Waffen Bear” og hans kunder i Füssen i Bayern, bjergene man ser i baggrunden ligger i CH.

Mange andre har forsøgt at efterligne/kopiere og prøvet på  at  “forfine”  denne teknik, men hjulet er altså kun opfundet en gang, og hvordan fremmer man også det perfekte?Michael Mauri, var ivrig "elev" idag selv kendt instruktør og sælger for Guide Line i Syd-Tyskland, CH & Østrig

Michael Mauri, var som ung 23-24 årig  en rigtig ivrig “elev” på kurset med Waffen Beer. Men han var også både dygtig og lærenem, en af få der har fuldstændig kontrol over sin krop og sine bevægelser. I dag er han selv en kendt instruktør og sælger for Guide-Line i  Syd-Tyskland, CH & Østrig. På hans hjemmeside kan man se at han bla. har lært hos Sepp Prager (som jo også var elev og god ven af Göran, se nedenstående billeder) tilsyneladende har Michael glemt at han har deltaget i og lært underhåndskastet på et kursus med Göran, men det kan jeg så bevise med disse billeder.  Herfra har han så, som han skriver,  udviklet hans egen teknik (altså gjort en dybere tallerken, og et mere rundt hjul ;-)!

Göran har altid kun ønsket at enhver så enkelt og let som muligt kunne lære sig at anvende vor teknik og  grej, der er afstemt til at kunne udføre alle kast under selv de sværeste forhold.

Vi ved jo at det virker og at det  har glædet i ti tusinde vis af  vore kursister/kunder igennem de sidste 20 år.

Mange har “kopieret” os, og fået en midlertidig succes, men ingenting kommer af ingenting (udover lommeuld) og intet varer evigt, og er du ikke innovativ og vil prøve at satse på nye “ideer” og især investere i dem, i stedet for at stjæle fra andre, går du jo bare i andres fodspor, og gør du det kommer du aldrig foran!

Men vi skal naturligvis have flere med, så de gamle “Dæmoner & sort snak” om at fluefiskeri er for de få udvalgte, (og at det er svært at lære sig), for altid bliver manet til jorden, for helt ærligt altså, hvor svært kan det være at lære at fluefiske på den letteste og bedste måde!!!!

Billede til venstre: Walter får lige lidt indlæring. Billede2: Der er lidt at diskutere på bænken.. Billede 3. Kom til Skandinavien drenge, så skal i bare se..
Billede til venstre: Walter får lige lidt indlæring. Billede2: Der er lidt at diskutere på bænken.. Billede 3. Göran til Sepp Prager & Walter: Kom til Skandinavien drenge, så skal i bare se, hvordan vi gør..
Kursus i Kärnten i Østrig. Her var der udover 2 af Görans gode venner Walter og Sepp Prager, flere andre kendte fiske journalister fra både Østrig og Italien. Samt andre mere eller mindre kendte”fluefiskere fra det temmelige store område. De fik alle deres sag for, men var samtidigt dybt imponeret over Göran. I det område fandtes der på den tid kun en gud, han hed “Hans Gebetsroithe” og han brugte jo nærmest fluestangen som en riffel. En helt anderledes stil end den de nu fik lært af Göran. Ingen af dem havde nogensinde set at man kunne lave vinklede kast, at man ikke behøvede plads bag sig for at kaste, og at man nu, med denne “nye” teknik, ikke mere var afhængig af om vandet kom fra højre eller venstre, det åbnede jo lige pludselig 50% mere fiskevand. Noget der har den aller største betydning dernede hvor et dagkort snildt kan koste 1000,- kr. (Ja du læste rigtigt, en af de “lange” for at fiske stallinger)

 

Venstre Billed: Kursus i en fantastisk natur på grænsen mellem Østrig & Italien Dolomitterne. Billed Højre: Göran og jeg gør "grejet" klar til det næste kursus!
Venstre Billed: Kursus i en fantastisk natur på grænsen mellem Østrig & Italien Dolomitterne. Billed Højre: Göran og jeg gør “grejet” klar til det næste kursus!

 

Göran og jeg gør “grejet” klar til næste indsats, i det her tilfælde i det syd vestlige TIROL, lige op af grænsen til Italien. Med en flot baggrund tegnet af Dolomitterne, der var bare så dejligt dernede og vi var ønsket der,  for vi nåede at blive inviteret derned 4 gange på de 5 år hvor vi b.la. turnerede rundt i Østrig.

Man kan vel nok se lidt bekymret ud, ved kursusstart. Os så løsne lidt op i masken, senere når tingene begynder at glide!
Man kan vel nok se lidt bekymret ud, ved kursusstart. Os så løsne lidt op i masken, senere når tingene begynder at glide!
Dressman årgang 1998.
Dressman årgang 1998.
MED RISIKO FOR AT ANDRE AF VORE KOMBATANTER PÅ MARKEDET NU (igen) FÅR EN RIGTIG GOD IDE TIL AT KOPIERE EN UNIK LOOP IDE!!
Viser jeg hermed et yderst sjældent billede af Göran! Under vore lange, ja meget lange køreture talte vi naturligvis meget om grej udvikling. Det førte bla. på et tidspunkt til ideen om en ny vade/fluevest, hvor forstykket let og enkelt med “snaplåse” skulle kunne udveksles med 3 ell. 4 forskellige “forstykker”. Hvert enkelt forberedt med værktøj/fluer/æsker/forfang/og liner i lommerne. Lige klar og forberedt til enten Geddefiskeri/Ørred-Havørred/Laks/Tarpoon, eller andre, typer fiskeri. Den “ligger” stadig klar, så måske en dag kommer den ud til dig også, det må tiden vise!

Vil du lære at fiske med flue?

Tilmeld dig kursus for begyndere i dag!

chevron_rightVælg kursus og se mere
[ratemypost]