Privatlivspolitik
Fluefiskeri for begyndere - 1 håndskursus

Dette kursus henvender sig til begyndere, der endnu ikke har prøvet at fiske med flue

Begynderkurser er altid 2 dages kurser. Da der er nogle forskellige (for dig) helt nye ting der skal indøves og som tager lidt tid for kroppen at lære og acceptere. Du vil jo gerne lære dette, og det gør du ikke på kun en dag, tro mig. Er du øvet og ønsker at finpudse din teknik, vil jeg anbefale et kursus for øvede.

Jeg ved godt at andre instruktører afholder endags kurser, hvor der kan deltage op til 12-15 personer. Men…

Vil du ofre den tid det helt sikkert tager at lære fluefiskeri og at kaste med flue – og betale det som det koster for et todages kursus, vil jeg til gengæld love at du får det grundlæggende lært så godt, at du kan gå i gang med denne dejlige sport uden tvivl og tøven, når du står ved dit drømmevand.

Kurset er intensivt og der er aldrig mere end 4 kursus deltagere på hvert hold, det giver jer optimal tid med instruktøren.

Hovedet forstår det med det samme, da det ikke er raketvidenskab det drejer sig om her. Men kroppen behøver altså lidt tid til at tilvende sig denne nye besynderlige måde at bevæge sig på, når man skal kaste med en lang levende vægt som en flueline jo er, det tager tid for disse nye bevægelser at “sætte” sig i kroppen.

Derfor vil du også opleve at du pludselig og med  raske stormskridt kommer fremad på kursets anden dag, det er her at du lærer alt det som er nødvendigt og som man simpelthen ikke når at indøve ordentligt på et endagskursus!

Forord

Jeg ved at det her har betydning for næsten alle første gangs kursus deltagerne. Derfor starter vi altid stille og roligt op, giver os tid til lige at få ordentligt hilst på hinanden, samt at jeg hører hvad  i ønsker og forventer af de 2 dage, der nu kommer og hvor i,  når kurset er færdigt, står klar som nye fluefiskere, der skal ud og indtage og opleve en helt ny måde at fiske på..

Jeg husker skam stadig og meget tydeligt, første gang jeg deltog i et af Göran Anderssons kurser. (jeg havde arbejdet for firmaet  LOOP i 1 år. og nu var tiden kommet til at jeg også skulle “smedes” sammen med Göran),.

Jeg anså da mig selv som værende en nogenlunde habil fluefisker, men ak,  du “lieber”, det fik jeg snart lært at det var det rene selvbedrag.  Ved vort første møde var jeg ved at s…. i bukserne, men det var mest fordi jeg samtidigt med at skulle lære hans (for mig helt nye) kasteteknik, og så skulle huske alt hvad han sagde om teorien, så jeg kunne oversætte det når vi skulle besøge/have kurser, med vore forhandlere i Holland, Belgien, Luxemburg, Tyskland, CH & Østrig.

Göran talte ikke tysk, så teorien og undervisningen skulle foregå på engelsk, som jeg så skulle oversætte til tysk huha, huha, det gav godt nok sved på panden i starten. Men det mærkede “Kaptajnen” naturligvis intet til, han sov hver nat godt som et lille barn.

Men det hele, mere eller mindre var nærmest sort snak for mig på det tidspunkt, jeg husker fra teorien tydeligt hans “hjul” som “man”  kunne dreje i alle retninger, sort snak som bare fanden….og så havde jeg også rigtigt svært ved at forstå hvad han sagde. Manden kørte jo bare derudaf på  svensk. Det eneste svenske jeg havde lidt kendskab til, var Pippi Langstrømpe. Så svensk var jo ikke lige det sprog der faldt lettest ind…  Men det værste var dog at jeg, som ansvarlig for bla. Tyskland, letsindigt nok allerede havde planlagt vor første kursustur 8 steder i Tyskland, ugen før vort første møde..

Det kan jeg love var noget op af bakke. Men jeg lærte det med tiden, både teorien og kasteteknikken, og det helt fra bunden. Jeg har i gennem 5 år været Göran´s følgesvend i alle Benelux lande, CH, Østrig og Tyskland hvor vi har undervist i hundrede vis af fluefiskere bla. rigtigt mange, “eksperter” og journalister, hvoraf mange var og stadig er personer der ved meget lidt om effektiv og praktisk fiskeri og som afgjort slet ikke skulle beskæftige sig med at forsøge at beskrive det i artikler.

________________________________________________________________

Hvad lærer du?

Kursus Dag  1.

Kursuslokalet i Lille Grynborg Bed & Breakfast
Kursuslokalet i Lille Grynborg Bed & Breakfast

Dag 1. Mødetid kl. 10,00 . Så vi lige kan få hilst på hinanden og lade lidt op til det der nu skal ske. Jeg starter med at vise jer alle hvor mange muligheder og fordele man som fluefisker har, når man kommer ud til fiske vandet. Det være sig både med enhånds  og 2 hånds stænger. Hvis deltagerne er opdelt med både en ell. 2hånds stænger..

Knude/Line/Forfang´s montage indlæring
Knude/Line/Forfang´s montage indlæring

På dette kursus lærer du om grej sammensætning. I de senere år er der sket store fremskridt i line/forfang produktionen og alle de liner/runningsliner vi i dag sælger hos 2-Biz kommer med færdige loop´s så de er simple at forbinde med forfang/backing/skydeliner.

Lige overhåndskast, med smalle linebuer (dag 1+2). Grundlæggende underhåndskast (dag 2.) Alt dette er ting som du kan bruge når du kommer til åen, put & take eller på kysten.

Forståelsen for hvordan teknikken, fysikken samt grej sammensætningen fungerer, i det at kunne kaste med flue er meget vigtig, det lærer du altsammen over de næste 2 dage!

Vi tager et velfortjent stop for frokost ved middagstid, hvor du bliver beværtet med brød/ost/skinke/rullepølse samt sodavand/kaffe. Det er vigtigt at du ikke at går “sukker kold”  for ingen lærer noget på tom mave, og jeg kan garantere at du også har brug for at “pæren” samtidigt også hviler lidt.

Efter frokosten fortsætter vi med indlæring  på vand, med lige løft af linen og at kaste med smalle linebuer, så du kan kaste ind i vinden og at der nu kommer mere distance på dine kast. Når det sidder fast, prøver vi at gå videre med “Enkelt træk”, så der virkelig kommer distance i kastene.

Efter frokosten, indlæring på vand
Efter frokosten, indlæring på vand
Det er slet ikke så let endda, men nu går det fremad.
Det er slet ikke så let endda, men nu går det fremad.

Afhængig af deltager antal slutter dag 1. ca.kl. 14.00 ….

At lære fluefiskeriet at kende kan sammenlignes lidt med at lære at danse, du lærer det jo absolut ikke ved at se video, du lærer det ved at “danselæreren” øver igen og igen og igen med dig, og det er nøjagtig det samme her. Dit hoved forstår det, men det er altså din krop der skal lære og forstå denne helt anderledes måde at kaste med en lang og levende vægt =flueline, på. Derfor er det påkrævet at hver elev får så meget tid som muligt sammen med mig under dette kursus, men at der naturligvis også bliver tid til at indlæringen bundfælder sig hos eleven, inden jeg igen, efter at have været ved de andre deltagere, tager nye “dansetrin” med ham/hende.

På de kurser jeg afholder her på Fyn, kan jeg hvis du ønsker det, også være behjælpelig med bookning af overnatning på Bed & Break fast i rolige og meget natur smukke omgivelser (med ørredfiskeri i egne P&T søer) rimeligt centralt beliggende øen og til en overnatnings pris på mellem kr. 250,-. & 500,-incl. morgenmad!

Fortsættelse af kurset dag 2.

Vi mødes dag 2. kl. 9,- hvis muligt på et aftalt (dagen før) sted på kysten, afhængig af i hvad retning vinden kommer fra, så i har ro til at koncentrerer jer om at få indøvet kasteteknikken til bunds.

Nordkysten på Fyn, ved Egebjerggård.
Nordkysten på Fyn, ved Egebjerggård.

Vi tager lige først en times tid med overhåndskastet du lærte på dag 1.Nu har du hjælp fra vandet´s modstand  til virkelig at kunne spænde stangen op så du får lange lige kast, vi går her frem med hver enkelt kursusdeltager, medens de andre venter og ser på og indprenter sig de øvelser der bliver indlært, indtil i alle er i gang.

Frokost og tid til at "tingene" sætter sig, medens der er pause!
Frokost og tid til at “tingene” sætter sig, medens der er pause!

Ved 12 tiden er der frokost som på dag 1. Herefter fortsætter vi, i /du lærer lige lineløft fra vandet (det er her kastet starter) du lærer at kontrollere små linebuer og enkelttræk så du får lange og ubesværede kast. Du lærer at tage linen ind , som under praktisk fiskeri, samt klargøring til nyt kast med kun et blind kast for atter at kunne præsentere fluen perfekt ude i et langt og lige udkast.

Gruppe billede, inden vi igen skilles, men starten på 5 nye fluefiskere!
Gruppe billede, inden vi igen skilles, men starten på 5 nye fluefiskere!

Når vi når så langt at overhånds kastet sidder fast. Går vi over til at indøve et simpelt underhånds kast på den resterende tid af kurset. Det er normalt ikke en del af et begynder kursus, men det er godt for alle lige at prøve, noget helt nyt:

For når man kaster en ting, ryger den jo (forhåbentlig) i den retning man kaster den. Men med en flueline har man andre mærkelige muligheder………… men det skal i nok få prøvet, og det er sjovt kan jeg fortælle jer, og det sætter fantasien i gang, til at indlære nye tricks…

Dette er et af de behagelige øjeblikke der kan være ved fluefiskeriet!
Dette er et af de behagelige øjeblikke der kan være ved fluefiskeriet!

Kurset sluttes af, dag 2  ca. kl.13-14,00 Efter deltager antal.

___________________________________________________

Hvad koster kurset?

2 dages Kursus Pris :

kr. 1899,-  heri indgår begge dage forplejning som: Frokost, sodavand, kaffe. samt evt. gratis udlån af kursus grej.

Depositums betaling på kr. 850,- skal indbetales ved kursus tilmelding, mere information følger ved tilmelding.

For kursister der ønsker individuel og privat undervisning, venligst send e-mail eller ring mig ang. pris sted og dato.

Hvor afholdes kurserne:

Kurserne afholdes på Fyn. Afhængig af vindretning og vejr, kører vi til Åen, Fjorden eller kysten.

Kursusgrej : Stilles gratis til rådighed og består af Xstream OPUS1-2 Fluestang 9 fod 4-delt kl6# samt Xstream G2 Fluehjul kl.6-8 samt Xstream 8500 Wf 6#flydende flueline. Det er et allround sæt der for en begynder/eller en øvet, kan anvendes overalt i Danmark.

Men du er naturligvis velkommen til at medbringe dit eget grej. Det afprøver vi når vi kommer til vandet, hvis det ikke rigtigt dur, låner du af mig. Ved kursus-slut, når du har lært at kaste rigtigt, prøver du dit eget grej af, så kan du selv mærke forskellen!

I det omfang det har med kurset at gøre har deltagerne mulighed for at købe Xstream fluegrej direkte hos undertegnede, du kan altså købe det sæt du øver med under kurset.

Vil du (også) lære at fiske med flue?

Tilmeld dig kursus for begyndere i dag!

chevron_rightVælg kursus og se mere
[ratemypost]
(124) kommentarer
Tilføj kommentar
person
email

 1. Hej,
  Jeg overvejer at melde mig til kurset, men kan ikke lige se noge ledige tider i kalenderen. Afholdes de fortsat?
  Mvh. Kristian

 2. Hej Michael
  Min lillebror, Morten (34) og jeg(37) vil meget gerne tilmelde os dit 2-dages 1-hånds begynderkursus, vi havde begge satset på weekenden d. 1-2/4 2016, men jeg kan så se på din booking liste at den weekend afholder du slet ikke kursus..
  Det sku vel ikke være så heldigt at du ku finde på/overtales til at gøre det alligevel? Tænker at det ikke kan skade at spørge :0).
  Hvis du ikke gør, vil jeg nemlig tilmelde os til weekenden (d. 8-9/4) efter, men med familieplanlægning osv., ville det godt nok passe bedre d. 1-2/4. Under alle omstændigheder vil vi se frem til oplevelsen!
  Mvh
  Anders Bergquist

 3. Hej 🙂
  Da min far fylder 60 år her sidst I Januar ønsker vi at give ham dette kursus I fødselsdagsgave 🙂 Men vi kan ikke vælge datoer for ham. Er det muligt at lave et gavekort ?
  Mvh Line

 4. Hej Michael
  Jeg vil meget gerne tilmelde mig et kursus, men jeg har delebørn i den ene weekend og arbejde i den anden. Udbyder du flere hverdagskurser end det i Maj?

  Max

  1. Hej Max. Mine kurser er normalt over fredag og lørdage, der kommer snart ny kursusplan op, fra juli til november, her kan du så se om der er et du kan deltage i.
   Mvh. Michael

 5. Hej Hr. Ladefodged

  Tusind tak for et formidabelt kursus glæder mig til at afprøve det herhjemme, jeg vil varmt anbefale dit kursus til andre fluefiskere.
  Venlig hilsen
  Søren Hansen Slagelse

  1. Hej Søren.
   Mange tak, du var også lærenem, så nu gælder det om at øve sig de næste 14 dage, så det rigtigt sætter sig i kroppen, så kan du for altid have fornøjelse af at fiske med flue… Og når du bliver træt af de “slappe” fisk vi har på vore breddegrader kan du jo altid tage med til Cuba, der bliver du udfordret til bristepunktet, så kig her: http://www.fluefiskerikursus.dk/fluefiskerejser/cuba-fiskerejse/
   Næste tur bliver i marts 2015, hvor jeg har 2 grupper derovre, det bliver sat på siden om kort tid 😉
   Ellers held og lykke Søren, får du problemer giver du mig et ring, så vi får det rettet!

   MVH
   Michael

 6. Hej Michael.
  Kommer der flere lørdag-søndags kurser i 2013 end det i weekenden 21-22 septemper?
  Hilsen Mark

 7. Jeg fik et 2 dages kursus hos Michael for 4 år siden. I tiden efter har jeg modtaget velmenende råd , dåd og instruktioner fra flere sider, og det er også godt at høre flere vinkler.
  Noget har gjort, at jeg hele tiden er vendt tilbage til Michael. Jeg må sige han har originalt styr på det, og er god til at lære fra sig både teoretisk og praktisk.
  Michaels viden og erfaring er omfattende og ud i hjørnerne.
  Jeg tager med ham til Cuba i år.

  Mange hilsner
  Uffe Hansen

 8. Hej Michael,

  Tak for et godt kursus. Jeg fik et godt udbytte, og lærte noget om de grundlæggende teknikker, som jeg kan arbejde videre på herhjemme.

  Jeg har allerede været afsted et par gange indenfor de sidste par uger, og har landet fisk alle gangene. Ilddåben var en havørred på 67cm, efterfulgt af en lillebror på ca. 50cm.

  https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/971733_10151616817574614_736507673_n.jpg

  https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/p480x480/947303_10151609593224614_1481238778_n.jpg

  Det gav virkelig blod på tanden og jeg kan ikke forestille mig jeg går tilbage til spinnefiskeri lige foreløbig 🙂

  De bedste hilsner
  Michael Poulsen

  1. Det er jeg meget glad for at høre Michael, det er rigtigt dejligt at have en ny fluefisker i blandt os.
   Næste udfordring for dig er CUBA, så skal du bare se fisk der kan trække med 110 HK…..
   Håber at se dig igen til et ØVET 1. dags kursus, så du lige lærer de underhånds- trickkast, der gør det rigtigt sjovt at fiske på de pladser hvor de alm. fluefiskere ikke kan komme til…
   God fornøjelse fremover 😉

   Michael

 9. Hej Michael

  Går og overvejer at tilmelde mig begynder kurset d. 27/28 marts, men kunne godt bruge en pris på BB da den bare skriver kr. 0,- når jeg klikker flueben i BB feltet.

  Og jeg skal også købe noget fluefiskeri udstyr, er det det nye 2013 grej man kan prøve/købe på kurset?

  Mvh. Ronni

 10. Hej Michael.
  jeg vil bare sige 1000 tak for en super weekend hos dig den 27-28 april. jeg har få noget med hjem og fik en lille havørred på den første tur men det var nok godt at du ikke var med for det var ikke det bæst underhånds kast men med din hjælp kan jeg godt se hvad jeg laver forkert.:)
  M.v.h.
  Johannes

 11. hej Michael
  tak for 2 lærerige dage 27-28/4
  Bjarne og Casper er også begejsteret
  MVH
  Henrik

 12. Hej Michael
  Jeg vil gerne høre om du holder nogen kursuser i maj el. Juni..
  Vi gi min kæreste det i gave, og kan ikke lige se på kalenderen at du har sat nogen datoer der?

  Mvh
  AnneMarie

 13. Hej Michael
  Jeg kunne godt tænke mig lidt Info om dit “enhånds begynderkursus”
  Og vil samtidig høre om der stadig er en ledig plads d. 4 + 5 april?

  Ser frem til at høre fra dig

  Steen

 14. Hej Michael

  Jeg fik sidste år et flue sæt til fødselsdag af min kæreste fordi jeg godt kunne tænke mig at lære det, men kender ingen der flue fisker, så er ikke kommet igang med det endnu, desværre.
  Nu vil jeg snart tilmelde mig et kursus for begyndere hos dig, så tænkte om du ikke vil sende mig lidt info omkring kurset, og info omkring overnatnings muligheder, da jeg kommer fra østjylland.
  Da jeg kan se at kursus start altid er fredag, kan jeg ikke tilmelde mig pga. arbejde før jeg har ferie sidst i oktober, og der er det sikkert køligere vejrforhold, så det ville være super hvis du vil skrive lidt om hvor meget påklædning kurset kræver, og hvad der ellers kræver af “bagage” 🙂

  Mvh
  Gert

  1. Hej Gert.

   Jeg sender dig lidt info, ja sidst i oktober kan det jo være koldt, så varmt tøj anbefales, samt et par gummistøvler eller skridtstøvler, så skal det nok gå.

   Jeg glæder mig til at se dig!

   Besat
   Michael

 15. Hej Michal.
  Tak for din måde at være på.
  Det var alle tiders kursus, jeg blev utrolig overrasket, og glad over hvad man kan med en fluestang, jeg har meget at øve med 🙂
  Bedst
  Erik

 16. hej har ikke købt en fluestang endnu, men det skal jeg snart for kunne rigtig godt tænk mig at lære det. jeg har aldrig prøvet det for og der for spøger jeg dig hvad en god begynder stang ca. koster. jeg har også fået af vide at det er en dårlig ide at købe en stang inde på netet som man ikke har set for det kan være den ikke passer til mig eller ligger godt i hånden. kan det passe. tak på forhånd

  1. Hej Mads.

   Jamen det er da fint at du vil lære at fiske med fluestang.
   Hvis du tilmelder dig et kursus hos mig, lærer du teknikken med et sæt (stang,hjul,line fra LOOP) som du låner på kurset.
   Efter kurset kan du selv bedømme hvad godt eller dårligt grej er, og hvis du ønsker det kan du købe det sæt du har anvendt på kurset, det koster :kpl. med stangrør, 9 fods stang, hjul, backing, line samt forfang kr. 1750,-

   Køb ikke brugte stænger på nettet, hvis du ikke har mulighed for at kaste med dem først!
   Du vil formegentligt heller købe en cykel uden først at prøve den;-)
   Best Michael

 17. Har nu tilmeldt os enhåndskursus men overvejer om det er det rigtige kursus. Vi har ingen erfaring med fiskeri. Jeg læser det således at begge stænger vil blive afprøvet. Er det korrekt? Glæder mig.
  Vi ses 2.6 2011
  Inge Jørgensen

  1. Hej Inge.
   Du har tilmeldt jer til et enhåndskursus, som betyder at i lærer fluefiskeriet med en 9 fod enhåndsstang, hvilke næsten alle starter med. Med dette udstyr kan i fiske i søer, Åer, og på kysten, efter Ørred, Stalling, og Havørred.
   Så du har tilmeldt jer til det rigtige.
   Men jeg viser jer også hvad man kan med en 2 håndsstang, som anvendes til laksefiskeri, dette er dog kun opvisning, da undervisning i 2 håndsstænger er et kursus for sig selv. Og som i altid senere kan tilmelde jer hvis i får interesse i det.

   Jeg glæder mig til at se jer
   Best
   Michael

 18. P.S

  Hvis jeg ikke modtager et svar inden D.21/4-2011

  kommer jeg til Fyn som først aftalt

  mvh. Christian Kanstrup

  1. Hej Christian.

   Jeg er lige kommet tilbage fra Cuba.
   Der er plads til jeg begge i morgen hvis i har lyst.

   Kan du ikke lige ringe mig på 2041 8899

   Med venlig hilsen
   Michael Ladefoged

 19. Hej Michael 🙂

  Vil høre om du ikke kan sende mig en mail med info om fiskeriet, kom ikke ud til kurset sidste år så vil rigtig gerne nå det i år, har et problem med min Kinetic godspeed klasse 7-8 med en Rio DT line, og har ingen anelse om hvad jeg gør forkert, kan bare ikke kaste særlig langt eller lige, håber du kan hjælpe mig med dette, derudover, søger jeg også et lækkert let å/p&t sæt til noget ørredfiskeri… vil høre om du har et sådan sæt til en rimelig penge 🙂 Mvh Jens

  1. Hej Jens.

   Jeg kan hjælpe dig med dit problem, jeg kan også finde et sæt der passer til dig.

   Men som sådan sælger jeg ikke grej, hvis du tegner dig for et kursus, kan jeg være behjælpelig med det grej du ønsker i forbindelse med kurset.
   Du kan låne af mig, og finder du sættet OK, kan du købe det.
   Men måske skulle du give mig et ring på 2041 8899 så kan vi komme lidt nærmere på dine problemer.

   Med venlig hilsen
   Michael

 20. Hej Michael 🙂

  Kan du ikke overtales til at sende mig noget information om din 1 hånds fluekursus for begyndere på min mail ? mine forældre vil gerne læse lidt om det, og jeg vil derfor meget gerne have en mail med det meste af de vigtige informationer :).

  Mvh Jens

 21. Hej. Jeg ønsker at tilmelde 2 personer til fluekursus den 18 – 19/3 2011.

  Johnny Hansen. Jeg har indbetalt 500 kr. den 20/4 2010, men blev forhindret pga. sygdom.

  Jens Warrer

  Med venlig hilsen

  Johnny Hansen
  Løjtoftevej 86
  4900 Nakskov
  Tlf. nr. 23254470

 22. Hej Michael går og overvejer at tage et kursus hos.
  Da jeg ikke selv er fra Fyn ville jeg høre om det er muligt at overnatte.
  Vil det koste mere? Og hvor meget mere?

  Mvh Michael..

  1. Hej Michael.

   Ja der er mulighed for overnatning i nærheden, der er et meget fint B&B prisen er 365, for en overnatning, kvaliteten er som et 5* hotel, og med en lille sø med regnbueørreder, hvor kun overnattende må fiske så chancen for at fange noget er meget stor.
   Men der findes også et andet B&B på nordfyn med 3 fiskesøer her er overnatningsprisen kun på 220,- kr. Men jeg sender dig info på din mail add. så kan du kigge på det.
   Og tak for din interesse
   Best
   Michael

 23. Hej Michael.

  Lige lidt respons på kaste kursus d, 22-23 oktober. Bedre sent end aldrig.

  Kan kun med stor begejsring opfordre alle nye fluefiskere til at deltage i et kaste kursus hos Michael Ladefoged, jeg har fået så meget ud af 2 dage på fyn som ved egen kraft nok havde taget alt for lang tid på græsplænen som min tålmodighed ikke havde stået til. Og positivt at man ikke er så mange…

  Hilsen Carsten Bache.
  KYSTFISKERI, DET KÁ VI LI..!!!

 24. ups den tekst er vist ikke rigtig
  Hej Michael

  jeg har desværre glemt hvad jeg lært af dig for kom ikke ud og træne da jeg kom hjem for jeg bliv indlagt på sygehus lidt efter jeg kom hjem og gik hjemme i 3 måndre hvad søren gør jeg for vil gerne ha det ind igen

  Hilsen Frank sønderjyde

  1. Hej Frank.

   Det var da ærgeligt for dig.
   Men bare rolig, det kommer hurtigt igen, jeg vil foreslå dig at tage et enkeltdags kursus, så er du med igen så du kan få fisket.
   På næste fredag har jeg kursus 5B. Det er et endags kursus for øvede, den kan du jo melde dig til, hvis du kan med så kort et varsel. Men så giv mig lige et ring!

   Best
   Michael

 25. Hej Michael.

  Vi er to mænd der godt kunne tænke os at tilmelde os et enhåndsfluefisker kursus for begyndere, den 27+28/11-2010. Ville høre dig af om der er plads.

  Også med henblik på at overnatte.

  Med venlig hilsen.

  Stefan Bonde og Morten Gehrt

 26. Hej Michael.

  Jeg har købt mig en allround fluestang, da jeg både kan lide at fiske ved kysten og i åen. Jeg kan sagtens få linen ud i vandet, men jeg ved også at jeg går og laver fejl. Laver nogle luftknuder på mit forfang i løbet af en fiskedag. Ville lige høre om jeg skulle starte på begynder eller på øvede. Jeg er 33 år.
  Ville være kanon hvis du kunne sende lidt materiale med hensyn til kurset og med hensyn til eventuel overnatning.

  Med venlig hilsen.
  Stefan Bonde

 27. Ok, regner med at tage med på en tur den 1 + 2 i oktober, skal bare lige have styr på det hele så kontakter jeg dig.

  Med venlig hilsen Jens.

 28. Tak for Infoen, ville det være overkommeligt at lære en 14 årig det ? syntes simpelthen at det er for svært at lære det hele selv, og har nogle problemer med noget dobbelt træk som jeg skal ha lidt hjælp til :=)

  Mvh Jens

  1. Hej Jens.

   Nej slet ikke, 14 år er fint at begynde i som mange andre sportsgrene.
   Kan godt selv huske hvor bøvlet det også var for mig da jeg var 12 år. og stod med en tung splitcane og skulle lære at fluefiske. Og dengang var der mig bekendt ingen instruktører at lære fra…..

   Jeg har et sæt du kan låne og som er “tunet” ind til en dreng på din alder, 2 dage så kan du det “skidt” og så glemmer du det ikke igen. Derefter så ligger vejen åben for dig, hvad fluefiskeri angår, gør du dig dygtig er det en glæde for livet…..
   Så kom du bare an….

  1. Hej Jens.

   Kurserne afholdes på Fyn, med udgangspunkt fra Odense.

   Da i skal lære at fiske øver vi også på vand, hvilket betyder at det meste af kurset foregår enten i Odense Å, Odense Fjord, eller på kysten alt afhængig af vejr og vind.

   Best
   Michael

 29. Hej Michael

  Jeg vil gerne tilmelde mig enhåndskurset for begyndere den 10.-11. september, hvis der fortsat er ledige pladser.

  Da jeg kommer fra København, vil jeg også gerne booke overnatning på det omtalte B&B, dog kun fra fredag til lørdag.

  Jeg regner med at jeg skal have varmt (regn)tøj og vaders med – men er der andet, jeg skal huske? Jeg ville gerne købe et sæt med stang, line osv., men jeg kender ikke rigtigt mit behov endnu, så jeg vil gerne låne udstyr af dig.

  Venlig hilsen
  /anders

 30. Hej Michael
  Et lidt forsinket tak for sidst, jeg havde et par lærerige dage nede hos dig. Er ved at få styr på håndleddet og kaster pænt langt efterhånden. selvom vi ikke fik prøvet dobbelttrækket så meget er jeg ved at få det til at virke og det er en fed fornemmelse når det lykkes og linen “høvler derud af”.
  Øvelse øvelse!
  Jeg kan stærkt anbefale dit kursus og da vi blot var 3 fik vi lærertid for alle pengene. Hils Peter når du ser ham og sig at hans utrolig flotte piber kan næsten få en gammel piberyger til at længes efter en pibe tobak igen;)
  mvh kim

  1. Hej Kim.

   Det lyder som om at du er på rette vej, det glæder mig at der er kommet endnu en fluefisker ud af mine kurser. Og som du selv skriver øvelse, øvelse, øvelse, du har fået værktøjet og ved hvordan du skal øve, så rigtig god fornøjelse.
   Måske ses vi engang i fremtiden igen, hvis der er noget du skal have pudset af, eller hvis du vil lære mere om underhånds kastet!

   Jeg skal nok hilse Peter.

   Ha det godt Kim.

 31. Hej Michael
  Tak for 2 spændende og lærerige dage d. 19 – 20 juni, jeg kan varmt anbefale begynder kurset til andre.
  Hilsen Erik

 32. Hej Michael
  Det er OK jeg tilmelder mig til d. 19. – 20. juni, Skal jeg selv bestille overnatning på jeres Bed and Breakfast lige som sidst?
  Hilsen
  Erik

 33. Hej Michael
  Desværre blev vores kursus aflyst d. 17-18 april. Så nu vil jeg prøve om det er muligt at jeg kan komme med på det kursus du afholder d. 19 – 20 Juni. Er det et Begynder kursus?
  Med venlig hilsen
  Erik

  1. Hej Erik.

   Hej Erik.
   Ja jeg fik jo lige 6 dage´s ufrivillig ferie i Paris pga. vulkanen i Island.

   Ja det er et begynderkursus, og jeg har stadig 2 pladser fri på det.
   Lad mig høre hurtigst muligt om jeg skal reservere plads til dig, så får du også mere info tilsendt.

   Best
   Michael

 34. Hej Michael

  Min kone og jeg vil gerne tilmeldes dit BEGYNDER kursus den 10.-11. juli 2010.
  Vi vil også gerne høre om mulighederne for overnatning.

  Håber du er klar til udfordringen!!!

  Venlig hilsen
  Hanne og Peter fra Randers

  1. Hej Peter.
   Jeg takker for jeres interesse, og tager gerne udfordringen op.
   Jeg sender jer lidt info på din mail ad.

   Glæder mig til at se jer.

   Best
   Michael Ladefoged

 35. Hej Michael
  Jeg sendte dig en mail i sidste uge, ang. kursus 11 Men har ikke hørt fra dig, jeg var tilmeldt dit kursus 8a
  og forhørte mig om der var plads
  Mvh Kim Boldrup

  1. Hej Kim.

   Jeg har desværre ikke plads på kursus 11 da det også er udbooket.
   Men jeg har en plads tilbage på kursus 15 d. 15+16 maj, på kursus 16 21+22 maj er der også enkelte pladser tilbage.

   Hvis det har din interesse hører jeg gerne fra dig.

   Med venlig hilsen
   Michael Ladefoged

 36. Vi har lige talt i telefon sammen, hvis der kommer et afbud eller lign.

  Tlf 40593175

  mvh

  Søren Vintergaard

 37. Hej Michael,

  Jeg overvejer kraftigt at springe på kursus 11 med kort varsel. Kan du sende lidt info om evt. overnatnings-muligheder, da jeg kommer fra Skåne.

  Er HELT ny med en flue (men har ellers fisket alt muligt andet siden jeg var 10) – og har en idé om at mit “begynder-sæt” hurtigt får mig til at miste interessen. Jeg kan dårligt få fluen våd *hehe*

  Mvh.
  Jesper

  1. Hej Jesper.

   Undskyld jeg først svarer dig nu, har været i udlandet i 5 uger og blev fanget i min hjemrejse pga. Vulkan skyen, så har ikke kunnet opdatere min hjemmeside før nu.
   Alle pladser på kursus 11 er besat, men der er kurser i maj 15+16 samt 21+22 hvor der stadig er enkelte pladser fri.

   Håber du kan deltage her, overnatning skulle ikke være et problem.

   Du får mere info hvis du melder dig til!

   Best
   Michael

 38. Hej michael vil gerne booke mig på dit kursus Lørdag d.15 Maj & Søndag d. 16 Maj hva er prisen på et sådan et loop sæt ved dig har et greys combo sæt kl7 9″ Er det et okay begynder sæt???

  Glæder mig til og hører mærmere har skivet til dig i går under kontakt men skiver også her for en sikkerheds skyld

  med venlige hilser Frank Telling

  1. Hej Frank.

   Mange tak for din interesse, og undskyld mit sene svar, har været i udlandet.

   Jeg har 2 pladser fri endnu, men hermed sender jeg dig lidt info, så du ved hvad der skal ske, ang. ADV ell. Evotec sæt, så vent med det til du har gennemgået kurset, så ved du selv bedst hvad du evt. gerne vil have. Jeg kender ikke dit Greys sæt, men tag det med så ser vi på det, dag 2 i kurset er du selv i stand til at se om dit sæt er ok, eller om du måske skal have noget andet, jeg har sendt mere info til dig på din mail add.

   Best
   Michael

 39. Hej michael
  Ja, det var en god weekend der den 27-28 02. Vi var ikke mange, kun tre, men det var hyggeligt. Da jeg skulle ha købt snøre hos dig, er det ikke blevet til så meget, så jeg håber du snart er hjemme igen. Men tak for nogle gode dage – du er god til at lære fra dig og man får det ind med håndslag ned med stangen… mange hilsner Palle

 40. Hej. Jeg vil gerne tilmelde mig kursus 11, Fredag d. 30 April & Lørdag d. 1. Maj. Jeg kommer fra Aalborg og vil gerne benytte overnatningsmulighederne.. Glæder mig til at modtage mere info.

  Mvh
  Thomas Bach
  Aalborg

  1. Hej Thomas.
   Undskyld mit sene svar, men jeg har været på ferie, og blev på hjemvejen fanget i Paris i 6 dage pga. vulkanen på Island.

   Der er desværre ikke flere pladser fri på kursus 11.
   Men på kurserne 15 + 16 +20 er der stadig pladser fri, hvis det har din interesse, hører jeg gerne fra dig.

   Best
   Michael

 41. Hej Michael
  fik udstyr for 6 år siden. Det står ved siden af mit skrivebord. Har for 5 år siden været på et-dags kastekursus og har efterfølgende nu og da stået lidt på plænen, men ikke meget.
  Ved med mig selv, at jeg skal sætte en uge af til at lære, øve og prøve det og ikke lige rundt om privaten. Lidt væk i Sverige, Norge, så jeg kan sætte helt focus. Findes sådanne kurser? Er det noget du laver?
  Hilsen
  Lars Ive

  1. Hej Lars Ive.

   Nogle sådanne 7-8 dages kurser holder jeg ikke, du ville være helt slidt op…

   Det du skal lære er ganske simpelt, men din krop skal have tid til at indlære et nyt bevægelses mønster, og det er det, der kan tage noget tid!
   Mine kurser for begyndere er af 2 dages varighed, og det er nok til at sætte dig i gang som fluefisker, du vil kunne kaste 20-25m. både med et overhånds kast samt underhånds kastet.

   Herfra kan du så selv øve videre (for de værktøjer får du med i rygsækken, fra kurset), men du må give dette specielle bevægelses mønster tid til at lejre sig i din krop, det er ikke noget man kan forcere eller gennemtvinge på en bestemt tid.
   En fodboldspiller bliver jo heller ikke 1. Divisions spiller bare fordi han har købt et par nye støvler!

   Et spændende tilbud til dig kunne være, meld dig til et 2 dages kursus. Herefter bestiller du et ophold i Rio Gallegos Argentina hos LOOP og tager med mig eller andre skandinaver måske, derover for at fiske havørred.

   Der kan jeg love dig, er du hjemmefra, der er ingen telefoner eller fjernsyn eller aviser med alle deres dårligdomme, kun gode fiskekammerater, kanon forplejning, og et fiskeri og en natur du aldrig i hele dit liv vil glemme. Og her kan du få din indlærte teknik fra kastekurset, afprøvet og finpudset!

   Så er du fremefter fluefisker resten af dit liv, tro mig for jeg har set det før!

   Best
   Michael

 42. Hej Michael

  Jeg er en fyr på 34 år som længe har haft lyst til at lære at fluefiske, og da det tilsyneladende kræver lidt mere teknik end “bare” at spinne-/medfiske, vil jeg gerne “rigtigt” igang med et godt fundament for en god oplevelse ved vandet, så fluegrejet ikke bare bliver hensat til hjørnet af fiskeskabet og nogle bristede illusioner :o)…derfor lyder din kursusbeskrivelse, hvor god tid er afsat til den enkelte, umiddelbart som det helt rigtige for mig!
  Derfor vil jeg gerne modtage yderligere oplysninger om tilmelding kursus 8 den 13/14 marts.
  Da jeg bor på midtsjælland kan jeg selvfølgelig godt kører frem og tilbage, men hvordan ligger det med overnatningsmuligheder?

  Ser frem til at høre fra dig

  Mvh Martin, Sorø

  1. Hej Martin.

   Tak for din interesse. Selvfølgelig kan du som alle andre lære det, tro ikke at de “store kasteguruer” er tættere på Gud end dig!
   De har jo også skulle lære det, og det er faktisk ganske simpelt, det er blot et andet bevægelses mønster man anvender når man kaster med en lang levende vægt som en flueline jo er. Det tager lidt tid at lære kroppen det, men når det så først sidder glemmer du det ikke igen.

   Det kan vist ikke betale sig at køre frem og tilbage til Sjælland, broen koster det samme tur retur som en overnatning her, og her kan du også fiske.
   Men jeg sender dig lidt info på din mail ad. så kan du melde tilbage om du vil med, der er stadig pladser fri endnu….

   Best
   Michael

 43. Hej Michael.
  Jeg er i den heldige situation at jeg har fået et kursus i fluekast for begyndere i fødselsdagsgave. Kan det lade sig gøre at deltage Lørdag d. 17 April & Søndag d. 18 April. Hvis dette er tilfældet kan du så sende mig noget om overnatnings muligheder.
  Med venlig hilsen
  Erik

 44. Hej Michael tak for din reminder mht. kursus. Jeg vil gerne booke plads til Lørdag d. 13 Marts & Søndag d. 14 Marts og vil gerne benytte overnatnings mulighederne.
  Mvh Kim Boldrup

 45. Hej Michael
  jeg vil gerne tilmelde mig Kurset den 27 & 28 Febuar
  Jeg bor på sjælland, så vil gerne benytte overnatnings mulighederne,

  Venlig Hilsen Daniel Andersen…

 46. Jeg Palle vil gerne lære at kaste med flue stang og weekenden den 27 02 10 – 28 02 10 kunne passe mig fint
  der var et sted at overnatte jeg venter at høre nærmer
  Venlig hilsen Palle Hansen

 47. Jeg Palle vil gerne lære at kaste med flue jeg har prøvet meget lidt men ikke rigtig godt.
  dato lør.27 02 10 – søn. 28 02 10
  Der bliver vel ikke holdt noget her på sjælland.
  Venlig hilsen Palle Hansen

 48. Hej Michael,
  jeg er meget interesseret i at tilmelde mig dit nybegynder fluefiskerikursus. Men ville da lige høre, hvordam det ser ud med overnatning, da jeg kommer fra Sønderjylland. Og hvad koster det så ekstra? Og hvor på Fyn er det kurset foregår?

  Hilsen Ronni

 49. Hej Michael
  Vi vil gerne reservere en plads til kursus 15 / 15.-16.maj. Deltageren hedder Thomas Pless. Det er en julegave, så jeg ved ikke om du har mulighed for at sende noget til os, som vi kan bytte i en pakke 😉

  Hilsen
  Merete

 50. Hej Michael.
  Tak for en endda meget overraskende og lærerig weekend på fluekastekursus. Må i den grad sige at du har evnerne til at lære fra dig, samt en gennemgribende viden om de forskellige kast og teknikker. Vi er alle meget glade for at have deltaget og vi har rigeligt med stof til at træne i lang tid fremover. Vi ses til kursus for øvede snarest 🙂

  Hej fra

  Ole & Anders

  1. Hej OLE & ANDERS.

   Mange tak skal i have, husk nu og hjælp hinanden under øvelserne, tag en pause ind i mellem.

   Men fint nok at i kaster 20-25m. ud på 2 dage, med både overhånds og underhånds kast. I kommer hurtigt 3-5m. længere, hvis i øver jer på det i har lært, og det skal være ofte her i starten. Og kun på vand, ikke græs. Man fisker jo heller ikke på græsset.

   Jeg glæder mig til at se jer igen til foråret så vi kan få slebet “diamanten” helt færdig.

   Det næste i så skal prøve bliver 2 hånds, det er meget lettere end enhånds og godt du ikke prøvede det Anders, for det er der “smæk” i kan jeg love dig. Du vil afgjort ønske at lære det når du prøver hvilke kræfter der er i det.

   Ha´det godt i to.

   Best
   Michael

 51. Hejsa Michael
  Vil bare lige sige tak for en kanon god og lærerig weekend i dit selskab, nu har jeg nogle gode redskaber der kan arbejdes med, så fluefiskeri bliver mere sjovt.
  Ligeså tak til Ole og Andres for hyggeligt selskab.

  Med venlig fluefiskehilsen

  Leif M

  1. Hej Leif.
   Mange tak for dine pæne ord, husk nu endelig at øve videre og ofte her i begyndelsen, så du ikke glemmer det indlærte…
   Måske ses vi igen i foråret, til et “afpudsende” kursus for øvede… ellers ønsker jeg dig held og lykke, nu ved jeg i hvert fald at du kan fiske efter havørreder med flue, glæd dig til du får den første. Så ryger spinnestangen ud med fuld musik….
   Best
   Michael

 52. Jeg har fluefisket et års tid (dog ikke intensivt) skal jeg på begynder kurset eller kurset for øvede?
  Kan godt lægge en line ud, men ved jeg har en del fejl, ligsom min linebue sjældent er alt for pæn 😉

  1. Hej Sebastian.

   Hm, ja det er jo somme tider lidt svært for mig at se på hvilke niveau folk er, når de en tid har fisket med flue.

   Men efter det du kort beskriver her, er det måske nok med et kursus for øvede. Da du højst sansynligt “bare” skal rettes ind, hvis du er ung er det sikkert nok, er du en ældre herre som undertegnede kan det tage tid at få bugt med et dårligt bevægelses mønster.
   Håber det var dig svar nok.

   MVH
   Michael L.

 53. Hej Michael. Du må gerne booke 14+15. november til mig og min søn Filip på 12. Send venligst bekræftelse + betalingsmåde. Bedste hilsner, Thomas

  1. Hej Thomas.

   Der er reserveret 2 pladser til dig og din søn Filip, den 14 & 15 november. Jeg sender dig yderlig info om mødested og betaling, på mail i løbet af i dag.
   Jeg glæder mig til at se jer.

   Med venlig hilsen
   Michael Ladefoged

 54. Hvordan med liner..
  Er det ligemeget om man har wf eller skydehoved med til kurset? Og hvad hvis det blæser en pelikan den pågældende weekend?
  Jeg er forholdsvis ny i fluefiske verdenen, fisker både med wf og skydehoved. Jeg har masser af fejl med mere jeg gerne vil have rettet op på… Så overvejer meget krafigt en booking.

  1. Hej Sebastian.

   Det er som sådan ligemeget om du tager en WF eller et Skydehoved med, men hvis du vil øve med noget der fra starten gør det lettere for dig, skal det være liner med en så kort “klump” som muligt.
   Men jeg har både stænger LOOP Adventure og liner, LOOP Opti Stream, som du kan øve med. Så det vil ikke blive noget problem.
   Vejret er ingen af os herre over, det er netop derfor kurserne er lagt på Fyn, for vi kan altid finde en kystplads at øve på, hvor vinden ikke bliver noget større problem.
   Og dine mange fejl skal jeg nok rette, for jeg kan med det samme se hvad du gør forkert, hvis du bare har “motorikken” i orden, skal du nok få det lært med det samme.

   Med venlig hilsen
   Michael Ladefoged

 55. Hej Michael
  nu at jeg har læst din indlæg ang. Thomases son på 12 år.. jeg er interesseret i din kursus d. 21 & 22 november, men har min 10 årige son denne weekend, William er vandt tilat være ude i natur sammen med mig på vandretur og kajaktur af flere uger varighed. Er det mulig at han kan deltage på kursus ?

  Hilsen
  Mike

  1. Hej Mike.

   Tag du bare William med, det går fint med børn ned til 8 år. Vi øver også med klasse 5# grej, altså relativt lette stænger og liner.
   Og ellers har jeg endnu lettere og kortere “grej” som han kan øve med.
   Så i er velkommne, jeg skal nok lære jer det, og i kan også altid støtte hinanden i fremtiden.

   Med venlig hilsen
   Michael Ladefoged

 56. Hej. Lyder spændende med dit begynderkursus.
  Kan min søn på 12 deltage, har ikke prøvet fluefiskeri før? Han er en rolig og meget koncentreret ung fyr, og det vil være en sjov far-søn ting.

  1. Hej Thomas.
   Det er lige sådan nogle som dig og din søn der er rigtigt velkommne. Det utrolige er jo at når jeg siger til en dreng på 12 år at han skal gøre den eller den bevægelse, så gør han det uden videre!
   Det er mere problematisk jo ældre vi bliver, at få kroppen til at gøre det, hjernen gerne vil have den til.
   I er velkommne, for i kan se hinandens fejl når i er sammen, og jeg kan sige dig at din dreng nok vil kunne rette dig.
   Så sig bare til når i vil med på et kursus.

   Med venlig hilsen
   Michael Ladefoged

 57. I skiver længere oppe “Mødested oplyses, sammen med tilmelding/depositum´s” vil dette være 100% på fyn eller kan i finde på at rykke andre steder hen?

  Hilsen Steffen

 58. Hej jeg vil lige høre om det er nødvendigt at have vaders for at kunne komme på kursus, for det har jeg ikke.jeg har købt en fluestang og hjul i en fiskebutik er det godt nok eller skal det være noget specielt. Hilsen Bo Eriksen

  1. Hej Bo.
   Nej det er ikke nødvendigt med vaders, men det er nok nødvendigt med støvler da vi jo til dels står i vandkanten, samt at græsset måske er vådt efter evt. regnvejr.
   Men på sigt bør du jo nok investere i et par skridtstøvler eller vaders.
   Jeg ved jo ikke hvad det er du har købt, men det kan du måske forklare. Ellers er det sådan at du kan låne et LOOP Adventure sæt af mig, det betaler du ikke ekstra for.
   Med venlig hilsen
   Michael Ladefoged