Privatlivspolitik
1-hånds eller 2-hånds kursus

Du er: som letøvet allerede gået i gang med fluefiskeriet. Men du føler at det er besværligt der er ingen rigtig distance i dine kast og fluen hæfter hele tiden i græsset og buskene bag dig og du har mange “vindknuder” på dine dyre forfang som du jævnligt må udskifte.

Eller du er måske, som mere øvet, interesseret i at finpudse din fluefisketeknik med en enhånds stang. I begge tilfælde ja så er dette kurset i skal vælge. Her bliver din kastekunnen sat på prøve, og du bliver rettet til der, hvor du fejler eller ikke helt har styr på tingene. Er du nybegynder vil jeg anbefale kursus for begyndere.

Alle kurser for øvede er 1. dagskurser: Da det jo er for øvede/ let øvede, som ikke skal bruge tid med at lære alt det grundlæggende . Så bliver der her med hver enkelt deltagere individuelt gennemgået de forskellige kast, både over og underhånds kastet.

Kurset er meget intensivt og der er aldrig mere end højst 5 kursusdeltagere pr. hold!

FORORD!

Jeg ved at det her har betydning for næsten alle kursus deltagerne. Derfor starter vi altid stille og roligt op, giver os tid til lige at få ordentligt hilst på hinanden, samt at jeg hører hvad  i ønsker og forventer af de timer der nu kommer og hvor i,  når kurset er færdigt,  står klar som øvede fluefiskere, der nu med både selvtillid og kunnen er klar til at indtage selv vanskelige fiskevande.

Jeg har igennem en 5 års periode, kørt central Europa tyndt sammen med Göran Andersson og med ham undervist rigtigt mange af vore forhandlere og i hundrede vis af deres kunder i Benelux landene, Tyskland, CH, og Østrig.

Jeg har igennem alle disse mange kurser lært det her med Underhånds kastet helt ind til benet. Og jeg har lært, at lære det fra mig, så du kan være tryg ved jeg også nok skal lære dig “dansen” at kende. For det er jo egentligt det det er, ligesom “VILD MED DANS”,  får du lært “rytmen” så det bliver lige så let at udføre disse kast, som det ser ud at være.

Men du skal vide at vi her i Skandinavien absolut er helt i front, World Wide både hvad angår teknik og grej og det kan vi hovedsalig takke personer som Göran Andersson for, om nogen har Göran været et lokomotiv for både  kaste teknik og det grej, som i vidt omfang nu sælges til fluefiskere rundt om i hele verdenen.

_________________________________________________________________

 

Kursus start

Vi  mødes på min privat add. kl. 10.00 så vi lige kan få hilst på hinanden og så gennemgår vi ellers jeres grej så vi er sikker på at værktøjet er i orden til kurset.

Jeg vil gerne se hvad i hver især har af kunnen, og hvor vi skal sætte ind med tilretning/indlæring, og du skal nok forvente at der går nogle  minutter med dette!

Herefter starter så kurset op. I afsnittet “Hvad lærer jeg” herunder, kan du læse hvad vi sammen indlærer og gennemgår i løbet af dagen.

Vi tager et velfortjent stop for frokost kl. 12,00, hvor du bliver beværtet med frisk brød samt drikkevarer/kaffe. Det er vigtigt at du ikke går “sukker kold” for ingen lærer noget på tom mave, og jeg kan garantere at du har brug for at “pæren” også får et lille hvil.

Hvad du lærer:

På kurset, sker følgende:

1. Vi gennemgår: Ved både Over & Underhånd´s kast! Det grundlæggende i teknikken, løftet af linen fra vandoverfladen flydeline, først i kurset.

2. Vi gennemgår: Ved Overhånds kast! At få et perfekt lige bagkast med lille linebue, så du er klar til, hvis det bliver nødvendigt, et langt og lige frem kast.

3. Vi gennemgår: Ved Underhånds kast! At få det rette “vinkel/drej” til siden og samtidigt opretholde den lige højde for føringen af stang spidsen i drejet, sikre at hånd ledet ikke drejer, under linens bane tilbage, at forfanget får den rette “vedhæftning” på vandoverfladen, ved din side uden at linen samtidigt rammer vandet, så du kan opnå den optimale ladning af stangen, til dit frem kast enten det så skal være kort eller langt.

4. Vi gennemgår: Ved både Over & Underhånd´s kast! At få fuld kontrol med stang føring i frem kastet, et højt og tidligt stop, samtidigt med at overarmen holdes ind til kroppen, når kastet er på vej ud at kontrollere en glidende sænkning af stangen i takt med linens fald i frem kastet.

5. Vi gennemgår: Som sidste del af kurset, forskellige former for Underhånd`s kast, der jo alle basalt bygger på den samme grundlæggende teknik, men som samtidigt giver dig så mange mulighed for at fiske på steder der almindeligvis betragtes som værende umulige at af fiske med flue på.

et kursus for øvede må vi tage lidt ekstra hensyn til hinanden. Vi møder alle op med forskellige og individuel kunnen. For nogle som er dygtige kan kurset måske virke langt, fordi de måske hurtigt bliver rettet til med det eller de, problemer de hidtil har haft. For andre knapt så dygtige kunne kurset måske virke for kort,  for de kommer med mange flere “opgaver” som de skal have lidt mere hjælp til at få rettet til. Vi mødes alle med forskellige forudsætninger og kunnen, men jeg skal gøre hvad jeg kan for at vi alle får nogle både hyggelige og lærerige timer sammen..

Jeg vil lige oplyse at jeg for kunder der ønsker “personlig og individuel”  undervisning, også afholder kurser, både inden & udenlands, men kontakt mig da for nærmere information om dato og sted.

Kurset slutter ca.kl. 13,00-14.00 Efter deltager antal.

Kursus pris

Kurset koster kr. 1399,-

Heri indgår forplejning (mad & drikke)

Hvor afholdes kurset?

Kurserne afholdes på Fyn.

På de kurser jeg afholder her på Fyn, kan jeg, hvis du ønsker det, være behjælpelig med overnatning på Bed & Breakfast i rolige og natursmukke omgivelser (med ørredfiskeri i egen sø) centralt beliggende på øen.

Kursusgrej: Stilles gratis til rådighed og består af et komplet sæt, bestående af. St.Croix 9 fod 6 Ell. Opus 1-2# Samt X-Stream fluehjul 5/7 samt forfang,line,backing. Det er et allround sæt der kan indsættes overalt på vores breddegrader.

Du er naturligvis velkommen til at benytte dit eget grej – jeg anbefaler dog at vi lige bruger 5 min. på sammen at tjekke at du også har grej der er optimalt for kurset, så du ikke øver forgæves. Ellers kan du låne gratis af mig.

I det omfang det har med kurset at gøre, har deltagerne mulighed for at købe grejet direkte hos mig. Hvis du ønsker at anvende dette nye grej på kurset, skal du bestille det samtidigt med dit kursus depositums indbetaling senest 14 dage før kurset.

Det er vigtigt at du får rettet dine eventuelle kastefejl til fulde. At du lærer at beherske både lige overhånds kast samt perfekte underhånds kast, derfor har jeg sat kursus grupperne til max. at have 7 deltagere. Så hver enkelt deltager får optimal indlæringstid.

Vil du have din teknik finjusteret?

Tilmeld dig kursus for øvede i dag!

chevron_rightVælg kursus og se mere
[ratemypost]
(37) kommentarer
Tilføj kommentar
person
email

 1. hej
  jeg er lidt nysgerrig efter at hører mere om dine kurser.. vi er 2 fra en fynsk fiske klub der fisker meget sammen og vil gerne hører mere om dine kurser.foregår de på fyn eller hvordan med det. og hvad med priser?? der står 1199 i toppen men nede i teksten står der så 999 så er list i tivl om prisen.. vi har begge 2 fisket med flue i snart 5 år og er måske rimelig øvede men ved ikke om det er det rigtige kursus for os. venlig hilsen Thomas

  1. Hej Thomas.
   Tak for jeres interesse!
   Kurserne foregår på Fyn, hva. ang. priser er 1 dags-kurser 1199,- men var tidligere 999,- (skal blive rettet i teksten).
   Du skriver at i begge har fisket med flue nogle år, og måske er det nok for jer med et endags-kursus. Det ville nok være det bedste du lige gav mig et ring på 2041 8899 så vi kan få afklaret hvor i er i teknisk og praktisk kunnen, så kan i efterfølgende tilmelde jer det rigtige kursus herinde!

   MVH
   Michael

  1. Det næste er her fredag & Lørdag, ellers kan du på min side gå ind under” Kursus for enhånds begynder” her har du datoerne året ud.

   Er det kursus for øvede du søger må du kontakte mig på mail ell. mobil 2041 8899.

   Tak for din interesse.

   Best
   Michael

 2. hej
  Jeg overvejer meget, at melde mig til et kursus hos dig, men kan ikke lige gennemskue hvilket et jeg skal vælge. Jeg har nogenlunde styr på overhåndskast og kan ca lægge 20-25 meter line ud, i et heldigt kast. Men vil meget gerne have helt styr på om jeg gør det rigtigt og om min teknik er korrekt. Hvilket kursus vil du anbefale mig at tage.?

  Med venlig hilsen
  Philip

  1. Hej Philip.

   Tak for din interesse.

   Jeg vil helt sikkert tilråde dig et begynderkursus.
   Så kan du HVER gang kaste 20-25m og du får også lært underhåndskastet, som du kan bruge når du fisker på trange pladser i Åen.
   Best
   Michael

 3. Hej Michael. Jeg er sammen med Rune bjørnvig tilmeldt kursus 13 fredag d. 13 maj. Hvad koster bed & brekfast fredag til lørdag og hvis vi gerne vil have dig med fredag eftermiddag til havet er det muligt oghvad koster det så. Vi ser hen til en spændende dag. De bedste Hilsner paul

 4. HEJ
  Jeg har en forespørgsel til dine fluefiskerkurser?
  Kan man ikke underhåndskaste med en WF-line.
  Gøran Andersens prinsip.
  Midt udstyr SAGE 14ft kl9/10.
  Fluefisker kun i Karup Å og har gjort det i 55 år
  Bruger udelukkende overhåndskast.Fisker fra Karup by til
  Høgild hvor Åen ikke er serlig bred det er sjelent at kastet
  bliver over 15-16m
  Der kan være steder hvor det var rart at kunne underhåndskast.

  Venlig Hilsen
  Laurs.

 5. Hej Michael.
  Jeg ønsker at deltage i fluekastekursus for øvede med tohåndsstang.
  Dato: 16. marts 2011.
  Det er mit mål, at få forbedret mit underhåndskast over højre skulder og at tå lært underhåndskast over venstre skulder.
  M.v.h.
  Leif

 6. Jeg kunne godt være interesseret i at deltage i 2 håndskursus den 8A den 5 marts. 2011.

  Jeg har selv grej( Loop green line #8 12,4 fod med tilsvarende line) Jeg skal lære at få længde på kastene og ikke fange kanten i bagkastet!

  Mvh. Henrik

  1. Hej Henrik.

   Tak for din interesse, jeg skal nok få lært dig at håntere dit LOOP grej, så du får mere glæde af det i fremtiden.
   Jeg sender dig lidt info på din mail add. og reserverer foreløbig en plads til dig.

   Med venlig hilsen
   Michael

 7. Hejsa jeg er interesseret. Er der stadig plads den 4. Marts for enhåndskast-øvede og hvor foregår kurset henne? 🙂
  Hilsen Peter.

 8. hej michael kan ikke på fredag men skiver når jeg har en ledig dage er alle øvede en fredag??????

 9. Hej Micael!
  Jeg vil høre om man kan lære snakekast,da jeg ikke er så god til at kaste over venstre skulder(2 hånds stang)men ellers er jeg øvede både i underhånds kast og overhånds kast.
  Mvh Stig

 10. Hej, jeg ønsker at deltage i Fluefiskeri kursus for øvede (enhåndsstang)fredag den 24. september. Er det ok at tilmelde sig her, eller skal det gøres et andet sted?

  Venlig hilsen Michael

 11. hej Michael

  Vi talte sammen om kursus 2B, 13 august, jeg skal bare lære det underhunds kast, så hvis du kan sende mig en mail, hvor jeg kan overføre beløbet, så er jeg med.

  mvh Gert

 12. Hej Michael,
  Tak for en dejlig dag den 5 marts. Jeg havde jo meldt mig under let øvede – det skulle nok have været begyndere. Pyt med det, for du fik godt nok lært mig en masse på kort tid og jeg nød den smukke dag og gode beværtning.

  Hilsen

  Jørgen

 13. Hej Michael.

  Vil blot lige her bringe en tak, for en god og lærerig dag, på dit kursus igår for “letøvede”, hvor du har givet mig, og sikkert også de andre deltager, en god portion teknikker at arbejde videre med, både til underhånds og overhåndskastet.

  Rammerne om kurset havde du også helt styr på, flot blå himmel og næsten spejlblankt vand, og frokosten var der bestemt heller ikke noget at klage over, så en stor tak herfra. :o)

  Knæk og bræk
  Henning

  1. Hej Henning.

   Mange tak for de rosende ord.
   Ja, som du jo ved og har set, er det såre simpelt, når bare man følger de fysiske love.
   Nu ved du også hvad du gør forkert, og hvordan du retter det til så det “kører”.
   God fornøjelse fremover, jeg håber at se dig en anden gang, for du skal vel også have lært at fiske laks, det er nemlig ikke mindre spændende kan jeg lige love dig…..

   Best
   Michael

 14. Er der ledige pladser på alle 3 kursus datoer for 2-hånds stang øvede?
  Tilmelder man sig blot ved at sende en email på denne hjemmeside?
  Venlig hilsen
  Jan

 15. Hejsa.

  Kurset for 1-håndskast (øvede) ser ret spændende ud.

  Jeg har bare et enkelt spørgsmål: Hvor meget koster bed&breakfast-pakken? Jeg er studerende, så bare et slag på tasken, ville være meget behjælpeligt 🙂