Privatlivspolitik
kastekursus

At fluefiske: På steder hvor man normalt ikke kan komme til med normale fluekast (overhåndskast), er ofte, ja nærmest altid de bedste steder, netop fordi ingen andre har fisket der, samt at det er et sted hvor fisken har et naturligt skjulested, hvor den kan hvile og ikke bliver forstyrret.

Det er som reglen de største fisk der gemmer sig her, og da de jo slås om de bedste pladser har de presset de mindre og små fisk ud på de åbne stykker.

Her går så de fluefiskere der ikke har lært sig den rigtige kasteteknik, de fisker i blinde og fanger ofte ikke noget, så risikoen for at miste interessen for fluefiskeriet er stor og det er rigtigt ærgeligt hvis det sker. For fluefiskeriet er altså noget af det mest spændende der findes, men der skal lidt  “knowhow”  til, derfor er det så vigtigt at man kommer rigtigt i gang.

Med den rette kaste teknik kan du lære at fiske på disse vanskelige steder, under buske, mellem træer, ved broer, med stejle klipper bag, o.m.a.

HVAD DER ER RIGTIGT VIGTIGT FOR DIG AT VIDE: Er at du nu kan udnytte dit fiskevand helt optimalt!  Har du nogensinde lagt mærke til at hvis det blæser meget har du nærmest vandet for dig selv?  Hvis vinden kommer fra “den forkerte side” er du også alene. Hvis vinden er mod dig på kysten har du det hele for dig selv!………..

ALT DET PJANK: Slutter,  når du har lært dig min kasteteknik,  der åbner 50% mere fiskevand for dig til samme pris, og det alene, er rigeligt kursusgebyret værd!  Så er det ikke nødvendigt at skulle tage hensyn til om strømmen kommer fra højre eller venstre side, så har du fiskeret på begge sider af Åén kan du jo stille dig op på den side hvor de venstrehåndede går (dem er der jo ikke så mange af) og så alligevel affiske vandet mere effektivt. Du lærer at kaste let og præcist selv i en mod/sidevind hvor de fleste opgiver, og det kan ofte være meget gavnligt at affiske kyster med modvind, da både småføde og overfladevarme bliver presset ind på kysten og havørrederne kommer helt ind på tæt hold….

Grundkursus

Hvad lærer jeg?

Du lærer på dette grundkursus som enten omfatter enhånds ell. tohånds stænger,  først og fremmest :

1. At foretage et lige og roligt line-løft fra vandoverfladen, det er vigtigt at man starter med at lære det, for kastet starter altid på vandoverfladen, og et lige løft er også forudsætningen for at man kan underhåndskaste, når man når til at skulle lære sig dette.

2. At kaste et “lige” overhåndskast, “det har tit undret mig meget at så mange”, (selv øvede fluefiskere) ikke kaster lige, men holder fluestangen ud til siden. Måske skyldes det frygten for at fluen kommer for tæt på hovedet, hvis det er tilfældet kan det igen tilbageføres til at vedkommende ikke har lært sig, at løftet af fluelinen fra vandoverfladen skal ske i en rolig og lige linie. Kaster man til siden, åbner man linebuen og man må/skal bruge mere energi, fluen kommer mistænkeligt tæt på dig (netop det de fleste vil undgå) , samt at kastet mister sin præcision. Og et lige kast er igen som under punkt 1. netop en forudsætning for at lære sig et perfekt underhånds kast.

3. Teori er vigtig, og du vil under kurset også lære den grundlæggende teori, men som start er det vigtiste at lære noget om sammensætning af fluegrej, for kasteteknik gør det ikke alene. Det er meget vigtigt at man forstår at sammensætte og tilpasse sit eget udstyr, så det klarer af, at kunne levere de optimale kast under alle forhold. En formel 1. kører der har lært sig den rigtige køreteknik, udvælger sig jo heller ikke en Ford Taunus til at forsøge at vinde et løb med.

Overlad det ikke til din forhandler at “fikse” dine liner/grej, lær det selv så du ved hvordan man gør, det er en fornøjelse selv at vide hvordan man tuner sit grej til lige netop det vand man færdes ved. Står du f.eks i Norge/Argentina/Canada/Cuba eller lignende steder langt hjemmefra, og dine liner måske ikke  passer til forholdene, netop der, ja så har du jo et problem hvis du ikke selv forstår at tilpasse dem, for din forhandler har du jo nok ikke med til at hjælpe dig!

Hos 2-Biz som er det firma jeg arbejder hos, har jeg lavet en linekapningstabel for dem der vil vil fiske med skydehoveder enten til en-2håndsliner, her kan du se hvordan du kan tilpasse linerne til netop dit personlige fiskevand.

Der er sket rigtigt meget på line markedet de senere år, alle liner fra 2-Biz har færdige loop i både front og bag, så man slipper for at gøre disse selv.

Du får også lært at bedømme om den fluestang du står med er noget “skrab” eller om det er et rigtigt godt værktøj, så du fremover ikke er overladt til din forhandlers dømmekraft/ønske om hvad du skal anvende,  for jeg kan garantere dig at der er meget stor forskel på alt det der bliver tilbudt på markedet og det så forbandet at forsøge at fiske med noget grej der ikke, passer sammen. Du kan også tage et kig på min guide til fluestænger, hvor jeg går i dybden med emnet.

Kursets varighed afhænger af deltager antal, ved 4 deltagere:

Dag 1. start kl. 10,00 middagspause ca. 20 min. slut mellem kl. 13 – 14,00

Dag 2. start kl. 9,00 hvis muligt, middagspause ca. 20 min. slut  omkring kl. 1300

Kursus for øvede

Hvad lærer jeg ?

Ved kursus for øvede, bliver underhånds kastet det dominerende, dog startes der op med det grundlæggende i lige og rolige lineløft fra vandet, samt  lige overhånds kast. Når disse sidder knivskarpt i skabet går vi i gang med det grundliggende underhånds kast!

1. Du lærer at kaste lige underhånds kast, vinklede underhånds kast samt flere forskellige trick kast, der alle ude mærker sig ved at kunne udføres på meget trange fiskepladser, såsom mellem træer og med f.eks en bro bagom, hvor det ikke er mulige at kunne få plads til bag kast.

2. Du lærer at kaste med synkeliner, både med overhånds og underhånds kast, da der er meget stor forskel på at fiske med flydeliner kontra synkeliner, er det en vigtig ting at lære sig hvordan man løfter linen af vandet uden at skræmme den fisk vi gerne vil fange.

Kursets varighed: Start kl. 10,00 middagspause ca. 30 min. slut kl. 14,00

Hvor kan jeg lære det?

Alle kurser med enhåndsstænger foregår på Fyn.

Alle kurser for begyndere med 2 hånds stænger er ligeledes på Fyn.

Alle 1. dags kurser for øvede med 2 hånds stænger er Fyn/ el. Skjern Å, ved Borris.

Opsummering

For både Grundkursus og Kursus for øvede, gælder det om at anvende en grej sammensætning der gør det både let, hurtigt og fornøjeligt at lære sig den rigtige kasteteknik.  Jeg stiller derfor gratis grej til rådighed til disse kurser.

Enhånds ættene der alle er fra 2-Biz X-Stream består af :

Stang  Xstream OPUS1-2 9 fod 6# Hjul Xstream 6/8 Line Xstream 8500 WF 6# F, samt backing og 12 fod Nylon forfang.

Tohånds sættene består af følgende:
Stang X-stream 13,6`” 8#. Hjul X-Stream  LA 9/11 Line X-Stream Flydende Custom skydehoved, Runningline 0,29,backing og Nylonlaks  4,5m.forfang.

I det omfang at det har med kurserne at gøre, kan du købe grejet direkt hos mig!

Disse sæt er perfekte til kastekurser i både overhånds/underhånds teknik, men har du selv grej du gerne vil anvende tager du det bare med og vi prøver så om vi kan få liner og stænger til at arbejde perfekt sammen, så det bliver let at lære sig at kaste med flue.

Kurserne er delt, forstået på den måde at du enten lærer med enhånds stang eller tohånds, ikke begge samtidigt/samme dag, grundlæggende er teknikken den samme men der er alligevel stor forskel. Det vil bare give fustration at forsøge at lære sig teknikken samtidigt på 2 så forskellige værktøjer.

Der vil blive afholdt både en og to dages kurser! Endags kurser er for øvede, 2 dages kurser er for begyndere.

Så tilmeld dig fluefiskeri kursus her på siden, ved at sende mig en E-mail på: michael.ladefoged@gmail.com eller via kontaktformularen

Hvad koster kurserne

Alle 1. dages kurser for øvede enten enhånd el. 2 hånds koster 1399,-

Alle 2. dages kurser for enhånds stænger koster 1899,- incl. moms

Alle 2. dages kurser for 2 hånds stænger koster 1899,- incl. moms

Heri er inkluderet udlån af kursus grej samt mad/drikkevarer.

Depositums  betaling på kr. 399,- skal være modtaget på min konto senest 8 dage efter kursus tilmelding. Det resterende beløb betales senest ved kursus start.

Vil du lære at fiske med flue?

Tilmeld dig kursus for begyndere i dag!

chevron_rightVælg kursus og se mere
(4) kommentarer
Tilføj kommentar
person
email

 1. Hej
  Er der kurser efterår 2012 forår 2013?
  Bedste hilsner,
  Bjørn Halvor Petersen

  1. Hej Bjørn.

   Ja der er kurser i både efterår og forår, der er på nuværende 4 kurser i september, og der bliver sat flere op i okt, nov.
   I foråret bliver det sikkert først i april, da jeg er på Cuba i fefruar og marts.

   MVH
   Michael