2-håndskursus for begyndere (2-hånds laksefluestang)

32 kommentarer Skriv kommentar

Dette kursus henvender sig til nybegyndere som ønsker at lære at fiske med en 2-hånds laksefluestang.

Begynderkurser er altid  2 dages kurser. Da der jo er nogle forskellige (for dig) helt nye ting der skal indøves og som tager lidt tid for kroppen at lære og acceptere. Du vil jo gerne lære dette, og det gør du ikke på kun en dag, tro mig. Men vil du ofre det som det koster for et todages kursus, vil jeg til gengæld love at du får alt det grundlæggende lært så godt at du kan gå i gang med denne dejlige fluefiskeri sport uden tvivl og tøven når du står ved dit drømmevand!

Hovedet forstår det med det samme, da det ikke er “raketvidenskab” det drejer sig om. Kroppen behøver dog lidt tid til at tilvende sig til denne nye, anderledes, og lidt besynderlige måde, at bevæge sig på, når man skal kaste med flue. Det tager tid for disse nye bevægelser at “sætte” sig i kroppen, derfor vil du også opleve at du pludselig og med stormskridt kommer rigtigt fremad på kursets anden dag, det er her at du lærer alt det som er nødvendigt og som kroppen ikke når at få med på et endagskursus, kurset er meget intensivt er der aldrig mere end 6 kursus deltagere på hvert hold!

Er du øvet og ønsker at finpudse din kasteteknik, vil jeg anbefale at du vælge et kursus for øvede fluekastere.

Lille sommerlaks Vorgod Å.

Kursus plan

Dag  1.

Vi har alle mødetid 9,45 så vi lige kan få hilst på hinanden og lade lidt op til det der nu skal ske i de kommende timer.

Kurset starter kl. 10,00.  Jeg starter med at vise jer hvor mange muligheder og fordele man har som fluefisker når man kommer ud til fiske vandet.  Det gælder både for en  og 2 hånds stænger.

Hvis det blæser meget øver vi på græs den første dag. Det er jo nyt for dig det her med at fiske med flue, og det grundlæggende er bedst at indlære hvis vi har lidt rolige vind forhold, som måske ikke findes ved Åén/Kysten.

Hvad lærer du?

På dette kursus lærer du alt det grundlæggende med, grej sammensætning, lige overhånds  fluekast (dag 1.), simple line/forfangsknuder, montage af forfang til line, montage af line til backing/runningline, montage af backing til hjul, forskel på de forskellige laksefluer og hvor/hvornår de anvendes, underhånds kast (dag 2.). Alt dette er ting som du kan bruge både i de hjemlige åer samt floderne i Norge, Sverige og andre steder, hvor jagten med tohåndsstænger bedrives.

Forståelsen for hvordan teknikken, fysikken samt grej sammensætningen fungerer, i det at kunne kaste med flue er  vigtig, derfor må og skal der bruges lidt tid på det i starten. Teori delen tager ca. 1 time.

Bagefter går vi over til praktisk indlæring, hvor vi starter med noget så simpelt som korrekt og afslappet hold på 2 hånd´s  fluestangen, derefter går vi videre med indlæring af lige overhånds kast på græs.

Mange begyndere har en vis frygt/respekt, for sådan en lang laksestang. Drop det omgående, det er meget lettere at lære at kaste/fiske med en 2 hånds stang end det er med en 1 hånds stang. Alting foregår meget mere langsomt, og det fatter både hoved og krop hurtigere, så glæd dig bare, du vil blive overrasket over hvor meget du kan efter kun disse 2 dage. Og jeg kan love dig at når du først har lært dette, og specielt når du får din første laks på krogen, vil du aldrig slippe denne sport igen!

Vi tager: et velfortjent stop for frokost kl. 12:30, hvor du bliver beværtet med frisk smurte sandwich samt sodavand/øl/kaffe. Det er vigtigt at du ikke går “sukker kold” for ingen lærer noget på tom mave, og jeg kan garantere at du også har brug for at “pæren” hviler lidt samtidigt.

Herefter fortsættelse med indlæring  bl.a. med lige løft af linen og smalle linebuer, så der kommer distance på dine kast.

At lære fluefiskeriet at kende kan sammenlignes lidt med at lære at danse. “Vild med dans” er der mange der gerne vil se, men du lærer det jo absolut ikke ved at se TV/video, du lærer det ved at “danselæreren” øver igen, og igen med dig, og det er nøjagtig det samme her.

Dit hoved forstår det, men det er altså din krop der skal lære og forstå denne helt anderledes måde at kaste med en lang og levende vægt =flueline, på.

Derfor er det påkrævet at hver elev får så meget tid som muligt sammen med mig under dette kursus. Men at der naturligvis også bliver tid til at indlæringen bundfælder sig hos eleven, inden jeg igen, efter at have været ved de andre deltagere, tager fat på nye “dansetrin” med dig.

Vi afslutter dag 1. kl. ca. 14,00

Kursus.

Dag 2.

Vi mødes kl. 9,00 Herefter tager vi direkte til fjorden/åen. Du vil nu opleve at der er noget forskel på det at øve på græs i forhold til vand.

Men nu får du hjælp fra vandet til virkelig at kunne spænde stangen op så du får lange lige kast, vi går her frem med hver enkelt kursusdeltager, medens de andre venter og ser på og indprenter sig de øvelser der bliver indlært, indtil i alle er i gang.

Ved 12 tiden er der frokost som på dag 1.

Herefter fortsætter vi, du lærer lige lineløft fra vandet (det er her kastet starter) du lærer at kontrollere små linebuer så du får lange og ubesværede kast. Du lærer at tage linen ind , som under praktisk fiskeri, samt klargøring til nyt kast med kun et eller to blind kast (overhånds kast)  for atter at kunne præsentere fluen perfekt ude i et langt og lige udkast. (varighed ca 1. time)

Når disse ting sidder “lige i skabet” er det tid for at starte med indlæring af underhånds kastet!

Der er ingen genvej til  at lære dette kast. Det vi har øvet i på dag 1. samt formiddagen på dag 2. er grundlæggende teknik for også at kunne udføre et perfekt underhånds kast. Fysikken i underhånds kastet kræver at du magter at løfte linen lige og roligt, at dreje til siden i det rette tempo, uden at skabe uro i bevægelsen, at holde stang spidsen i lige højde i drejet, at føre bunddelen af stangen ud på det rette tidspunkt, at se til at forfanget får den rette “hæftning”  i vandoverfladen ved din side, så linen stopper sin flugt tilbage og danner en perfekt bue fra stang spidse og ned til vandoverfladen, så du kan spænde stangen op til kastet, føre bunddelen af stangen ned og ind til hoften, at få et højt stop på stangen når kastet går ud, og som afslutning at sænke stangen i en rolig bevægelse i samme tempo som linens fald mod vandet.

Det var ellers en ordentlig masse at holde styr på hva’? Lød det ikke lidt svært?

Første gang jeg hørte det, lød det som en gang lang sort snak, men det er egentlig såre simpelt. Jeg skal nok lære dig det, så du får glæde af det i al fremtid.

Kurset sluttes af dag 2: ca. kl. 13,00

 _____________________________________________________

Fangst, hvor kun underhåndskastet havde plads!

Hvor/hvornår, afholdes kurserne

Kurserne afholdes på Fyn, afhængig af vejr og vindretning tager vi til Åen, eller fjorden.

_________________________________________________________

På de kurser jeg afholder her på Fyn, kan jeg hvis du ønsker det, være behjælpelig med overnatning på Bed & Break fast i rolige og meget natur smukke omgivelser (med ørredfiskeri i egne søer) centralt beliggende på øen, samt til overordentlige billig pris..

Såfremt i er en gruppe på minimum 4 personer, kan kurset hvis det ønskes også afholdes ved Skjern å, men her skal vi så aftale dato, tid, og sted, da disse kurser ikke er programlagt, ligeledes skal der tages højde for udgift til fiskekort.

Kursusgrej stilles gratis til rådighed og består af:

Et Kpl. sæt bestående af   Evotec 13,6`8#, med tilpasset Flydende Custom skydehoved , runningline 0,29 backing og Nylon 4,5m. forfang, samt et X-Stream 9/11 hjul.  Det er et allround sæt der kan anvendes til Lakse/Havørred fiskeri overalt på vore breddegrader.

Men du er naturligvis velkommen til at medbringe dit eget grej,  når kurset er midtvejs på dag 2. Afprøver vi dit eget grej, på dette tidspunkt er du i stand til selv at afgøre om dit grej, er i orden eller om der skal tilretninger til for fremtidig benyttelse.

I det omfang: Det har med kurset at gøre har deltagerne mulighed for at købe Loop grej direkte hos mig.

___________________________________________________

Hvad koster kurset?

2 dages kursus pris: Kr. 1699,- pr. person.

Heri indgår forplejning som: Frokost, drikkevarer begge dage. Samt gratis udlån af kursusgrej, sidste nye modeller i Evotec stænger, Evotec hjul, Custom skydehoved/runningline.

Depositum på kr. 850,- (€ 115,-)skal indbetales  senest 8 dage efter kursus tilmelding. Mere information følger ved tilmelding.

For kursister der ønsker individuel og privat undervisning, venligst send e-mail eller ring mig ang. pris sted og dato.

Da jeg, som nogle måske ved, er ansvarlig for LOOP i Danmark er det naturligvis vigtigt for både LOOP og jeg, at du får lært det her med at kunne flue fiske rigtigt lige fra starten, derfor har jeg sat kursus grupperne til max. at have 6 deltagere. Så hver enkelt deltager får optimal indlæringstid.

Tilmeld dig 2-håndskursus for begyndere direkte via formularen nedenfor.

 1. 1Vælg dato
  Kalender er ved at loade...

  Klik på den første af 2 sammenhængende grønne kasser for at vælge dato. Dit valg er markeret når datoerne skifter fra grøn til mørkegrå.

  Husk at du kan bladre i kalenderen ved at klikke på pilen øverst til højre, hvis du ønsker at deltage på et senere tidspunkt.

  Pris pr. deltager: 1699 kr.

 2. 2Udfyld formular
  • Fornavn:
  • Efternavn:
  • E-mail:
  • Tlf. nr.:
  • Antal deltagere:
  • Besked (valgfri):
  • Samlet tilmeldingspris:
  • DKK 0.00,-

   (Udregnes efter valg af antal deltagere)

...