1-hånds- eller 2-håndskursus for øvede

37 kommentarer Skriv kommentar

Du er: som letøvet allerede gået i gang med fluefiskeriet. Men du føler at det er besværligt der er ingen rigtig distance i dine kast og fluen hæfter hele tiden i græsset og buskene bag dig og du har mange “vindknuder” på dine dyre forfang som du jævnligt må udskifte.

Eller du er måske, som mere øvet, interesseret i at finpudse din fluefisketeknik med en enhånds stang. I begge tilfælde ja så er dette kurset i skal vælge. Her bliver din kastekunnen sat på prøve, og du bliver rettet til der, hvor du fejler eller ikke helt har styr på tingene. Er du nybegynder vil jeg anbefale begynderkurset.

Alle kurser for øvede er 1. dagskurser: Da det jo er for øvede/ let øvede, som ikke skal bruge tid med at lære alt det grundlæggende . Så bliver der her med hver enkelt deltagere individuelt gennemgået de forskellige kast, både over og underhånds kastet.

Kurset er meget intensivt og der er aldrig mere end højst 5 kursusdeltagere pr. hold!

1. Hvad til lærer du?


2. Hvad koster det?


3. Hvor foregår det?


Se det nederst i dette afsnit!

FORORD!

Jeg ved at det her har betydning for næsten alle kursus deltagerne. Derfor starter vi altid stille og roligt op, giver os tid til lige at få ordentligt hilst på hinanden, samt at jeg hører hvad  i ønsker og forventer af de timer der nu kommer og hvor i,  når kurset er færdigt,  står klar som øvede fluefiskere, der nu med både selvtillid og kunnen er klar til at indtage selv vanskelige fiskevande.

Jeg har igennem en 5 års periode, kørt central Europa tyndt sammen med Göran Andersson og med ham undervist rigtigt mange af vore forhandlere og i hundrede vis af deres kunder i Benelux landene, Tyskland, CH, og Østrig.

Jeg har igennem alle disse mange kurser lært det her med Underhånds kastet helt ind til benet. Og jeg har lært, at lære det fra mig, så du kan være tryg ved jeg også nok skal lære dig “dansen” at kende. For det er jo egentligt det det er, ligesom “VILD MED DANS”,  får du lært “rytmen” så det bliver lige så let at udføre disse kast, som det ser ud at være.

Men du skal vide at vi her i Skandinavien absolut er helt i front, World Wide både hvad angår teknik og grej og det kan vi hovedsalig takke personer som Göran Andersson for, om nogen har Göran været et lokomotiv for både  kaste teknik og det grej, som i vidt omfang nu sælges til fluefiskere rundt om i hele verdenen.

_________________________________________________________________


Kursus start

Vi  mødes på min privat add. kl. 10.00 så vi lige kan få hilst på hinanden og så gennemgår vi ellers jeres grej så vi er sikker på at værktøjet er i orden til kurset.

Jeg vil gerne se hvad i hver især har af kunnen, og hvor vi skal sætte ind med tilretning/indlæring, og du skal nok forvente at der går nogle  minutter med dette!

Herefter starter så kurset op. I afsnittet “Hvad lærer jeg” herunder, kan du læse hvad vi sammen indlærer og gennemgår i løbet af dagen.

Vi tager et velfortjent stop for frokost kl. 12,00, hvor du bliver beværtet med frisk brød samt drikkevarer/kaffe. Det er vigtigt at du ikke går “sukker kold” for ingen lærer noget på tom mave, og jeg kan garantere at du har brug for at “pæren” også får et lille hvil.

Hvad du lærer:

På kurset, sker følgende:

1. Vi gennemgår: Ved både Over & Underhånd´s kast! Det grundlæggende i teknikken, løftet af linen fra vandoverfladen flydeline, først i kurset.

2. Vi gennemgår: Ved Overhånds kast! At få et perfekt lige bagkast med lille linebue, så du er klar til, hvis det bliver nødvendigt, et langt og lige frem kast.

3. Vi gennemgår: Ved Underhånds kast! At få det rette “vinkel/drej” til siden og samtidigt opretholde den lige højde for føringen af stang spidsen i drejet, sikre at hånd ledet ikke drejer, under linens bane tilbage, at forfanget får den rette “vedhæftning” på vandoverfladen, ved din side uden at linen samtidigt rammer vandet, så du kan opnå den optimale ladning af stangen, til dit frem kast enten det så skal være kort eller langt.

4. Vi gennemgår: Ved både Over & Underhånd´s kast! At få fuld kontrol med stang føring i frem kastet, et højt og tidligt stop, samtidigt med at overarmen holdes ind til kroppen, når kastet er på vej ud at kontrollere en glidende sænkning af stangen i takt med linens fald i frem kastet.

5. Vi gennemgår: Som sidste del af kurset, forskellige former for Underhånd`s kast, der jo alle basalt bygger på den samme grundlæggende teknik, men som samtidigt giver dig så mange mulighed for at fiske på steder der almindeligvis betragtes som værende umulige at af fiske med flue på.

et kursus for øvede må vi tage lidt ekstra hensyn til hinanden. Vi møder alle op med forskellige og individuel kunnen. For nogle som er dygtige kan kurset måske virke langt, fordi de måske hurtigt bliver rettet til med det eller de, problemer de hidtil har haft. For andre knapt så dygtige kunne kurset måske virke for kort,  for de kommer med mange flere “opgaver” som de skal have lidt mere hjælp til at få rettet til. Vi mødes alle med forskellige forudsætninger og kunnen, men jeg skal gøre hvad jeg kan for at vi alle får nogle både hyggelige og lærerige timer sammen..

Jeg vil lige oplyse at jeg for kunder der ønsker “personlig og individuel”  undervisning, også afholder kurser, både inden & udenlands, men kontakt mig da for nærmere information om dato og sted.

Kurset slutter ca.kl. 13,00-14.00 Efter deltager antal.

 

Kursus pris

Kurset koster kr. 1199,-

Heri indgår forplejning (mad & drikke)

 

Hvor afholdes kurset?

Kurserne afholdes på Fyn.

På de kurser jeg afholder her på Fyn, kan jeg, hvis du ønsker det, være behjælpelig med overnatning på Bed & Breakfast i rolige og natursmukke omgivelser (med ørredfiskeri i egen sø) centralt beliggende på øen.

Kursusgrej: Stilles gratis til rådighed og består af et komplet sæt, bestående af. St.Croix 9 fod 6 Ell. Opus 1-2# Samt X-Stream fluehjul 5/7 samt forfang,line,backing. Det er et allround sæt der kan indsættes overalt på vores breddegrader.

Du er naturligvis velkommen til at benytte dit eget grej – jeg anbefaler dog at vi lige bruger 5 min. på sammen at tjekke at du også har grej der er optimalt for kurset, så du ikke øver forgæves. Ellers kan du låne gratis af mig.

I det omfang det har med kurset at gøre, har deltagerne mulighed for at købe grejet direkte hos mig. Hvis du ønsker at anvende dette nye grej på kurset, skal du bestille det samtidigt med dit kursus depositums indbetaling senest 14 dage før kurset.

Det er vigtigt at du får rettet dine eventuelle kastefejl til fulde. At du lærer at beherske både lige overhånds kast samt perfekte underhånds kast, derfor har jeg sat kursus grupperne til max. at have 7 deltagere. Så hver enkelt deltager får optimal indlæringstid.

Tilmeld dig 1-hånds- eller 2-håndskursus for øvede direkte via formularen nedenfor.

 1. 1Vælg dato
  Kalender er ved at loade...

  Klik på den første af 2 sammenhængende grønne kasser for at vælge dato. Dit valg er markeret når datoerne skifter fra grøn til mørkegrå.

  Husk at du kan bladre i kalenderen ved at klikke på pilen øverst til højre, hvis du ønsker at deltage på et senere tidspunkt.

  Pris pr. deltager: 1699 kr.

 2. 2Udfyld formular
  • Fornavn:
  • Efternavn:
  • E-mail:
  • Tlf. nr.:
  • Antal deltagere:
  • Besked (valgfri):
  • Samlet tilmeldingspris:
  • DKK 0.00,-

   (Udregnes efter valg af antal deltagere)

...