Guide: Lav dine egne pro loop på flueliner og runningliner

18 kommentarer Skriv kommentar

TROUT & SALMON

Disse sæt er egentlig en relancering, i det de faktisk var på markedet for over 3 år siden. Men vi/LOOP trak dem tilbage da vi tog et for os, nyt mærke af skydehoveder/flueliner  ind hvor vi var i tvivl om smeltepunktet i coatning og kerne, men det er for længst afklaret og det perfekte opvarmningspunkt er 130,O for disse liner. Smeltepunktet er lavere for “Polymer” end på vore PVC liner fra 3M, hvor den korrekte smelte temperatur er 197, O .

Men det er ikke noget problem overhovedet hvis bare man anvender en varmluftpistol hvor der er grade inddeling. Det er straks mere risikabelt at man anvender en lighter, som jeg har set nogen foreslå, da varmen er meget svær at styre og man nemt kommer til at overhede kernen på fluelinen så den helt eller delvis mister sin trækstyrke.

Salmon & Trout sæt, nok til 12 PROFF. Loop`s / Koblinger

Sættene der er til både TROUT/RUNNINGLINE & SALMON , består ud over brugsanvisning, af specialnål til at trække fluelinen på plads i krymperøret, samt 4 x15 cm. krymperør, nok til mindst 12 LOOP´S.

Eksempel på liner der blot er lagt dobbelt og smeltet sammen.

Jeg beskriver hermed efterfølgende ved hvert billed fremgangsmåden til hvordan du kan lave dine egne helt perfekte LOOP´s.

Varmepistol er vigtig, der findes flere mærker priser fra ca. 300 til 1000 kr.

Som det første bør du investere i en varmepistol, helst en med grad indstilling (og det bør du gøre) men du skal nok regne med at slippe mindst 500 kr. Det er jo mange penge for “bare” at lave LOOP´s, men den kan jo altså også bruges til det den er beregnet til, nemlig at løsne gammel maling når der skal males om derhjemme, og det er et førsteklasses værktøj du vil kunne glæde dig over i mange år fremefter.

Desuden skal du også have en skarp kniv, eller som her en løs klinge fra en “Stanley” Kniv.

Kilesnit over 2 cm, i spidsen / enden af linen.

Herefter lægges et 2-3 cm skråsnit i enden el. spidsen af linen, så den får en tilspidset sammensmeltning når den lægges dobbelt i krymperøret.

Opvarmning af linen ca. 30 sek.

Min varmepistol har 3 hastigheder, jeg stiller den altid på det midterste trin. Herefter 200 grader for vore 3M, PVC Liner som Opti/Multi + Custom Runninglines. Og 130 grader for vore Custom/Opti Adapted liner+ Adapted Runninglines.

Næsen på pistolen er ca. 1,5 cm bred, det passer perfekt til et pænt lille LOOP, du holder linen ind over næbbet startende ca 4-5 cm. fra spidsen, og drejer den langsomt rundt i 10-15 sek. så løsner coatningen sig fra kernen.

Fjern coatningen med bagsiden af knivryggen

Herefter kan du med rygsiden af kniven skrabe/skubbe coatningen til side.

Kernen er blotlagt, uden at været beskadiget.

Fluelinekernen er blotlagt og det kommende LOOP klar til at trækkes ind i krympe røret.

Krymperør afskæres

Krympe røret afskæres herefter i lidt kortere længde end specialnålen.

Linen trækkes ind i krymperøret

Nålen føres igennem krympe røret, linen lægges i krogen på nålen og nålen trækkes herefter tilbage til det nye Loop kommer næsten ud til kanten af krympe røret.

Opvarmning/sammensmeltning af linen.

Herefter varmes linen/røret op i ca. 30 sekunder, hele tiden drejes linen / nålen langsomt rundt så man er sikker på en jævn sammensmeltning, men man kan jo tydeligt se det. Hold ikke linen ind over varmen længere, den må ikke begynde og boble eller skifte farve, for så har den måsk fået for meget varme, og du må starte forfra.

Afklip kanten af røret og fjern det

Herefter lader du linen hvile 2 min. så den kan afkøle, klip herefter et snit i krymperøret og træk det af linen.

Færdigt arbejde og et perfekt LOOP der holder.

Tillykke du har lige frembragt et perfekt LOOP du ikke får bedre fra nogen fabrik, og så holder det, jeg har nu selv brugt dette på mine liner i over 4 år og har aldrig oplevet en eneste line der er blevet trukket op. Og det er en fryd at fiske med, det glider stille og roligt gennem øjerne på stangen uden nogen form for modstand. Det er også perfekt til spidsen af fluelinen hvis du f.eks. anvender Polymer forfang, som i hvert fald mange laksefiskere gør.

Hvor fås disse sæt?

Hos LOOP forhandlerne, naturligvis!

Hvornår kan du købe dem?

Fra d. 10 November, kan forhandlerne have dem i butikken!

Hvad koster de?

40,- kr. for enten Trout el. Salmon

Jeg ønsker dig god fornøjelse